9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpargere la sediul PD Dolj

Spargere la sediul PD Dolj

Hotii nu s-au atins de bunurile de valoare, ci au luat doar hardurile calculatoarelor, in care se afla evidenta tuturor membrilor partidului

Sediul Filialei Judetene Dolj a Partidului Democrat, aflat la mai putin de 50 de metri de Primaria Craiova, a fost calcat de hoti in noaptea de marti spre miercuri. Politistii au demarat o ancheta pentru a-i identifica si retine pe autorii furtului. Dupa modalitatea savirsirii spargerii si dupa bunurile furate, atit oamenii legii, cit si pedistii doljeni inclina catre o lovitura comandata din motive politice.

Usile au fost fortate cu o ranga

Hotii au intrat in sediul PD Dolj pe usa din fata. N-au folosit insa chei potrivite, ci au fortat intrarea cu o ranga. Usile, fiind vechi, au cedat imediat. Spargatorii au urcat la etaj pe scara interioara. Prima usa interioara intilnita de ei era asigurata cu o yala. Folosind ranga, au incercat sa forteze si aceasta usa – dovada fiind aschiile de lemn si clanta rupta – insa inchizatoarea n-a cedat de asta data. Oricum, eforturile ar fi fost zadarnice, pentru ca incaperea respectiva era… goala.

Napustindu-se in celelalte birouri – inclusiv in incaperea in care deputatul Radu Berceanu, presedintele PD Dolj, avea biroul parlamentar din teritoriu – hotii s-au dus la calculatoare. Au adunat unitatile centrale de la cele trei computere gasite si s-au dus cu ele in WC, acolo unde au putut sa aprinda lumina, fiind imposibil de observat din exterior din cauza geamurilor acoperite cu vopsea. Pe podeaua baii, spargatorii si-au scos surubelnitele si au demontat cu migala computerele, extragind hard-disk-urile. Lasind carcasele linga scaunul WC-ului, au parasit in graba cladirea, disparind in noapte.

A disparut doar baza de date cu membrii PD Dolj

Politistii doljeni au declansat ieri- dimineata o ancheta in vederea identificarii si prinderii autorilor furtului, ridicind amprente si orice alte urme gasite la fata locului. „In cladire s-a patruns prin fortarea usii de acces cu o ranga. La prima vedere s-au furat doar elemente componente din trei calculatoare. Continuam investigarea cazului si speram ca-i vom prinde pe faptuitori“, a declarat comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului Politiei Judiciare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Dolj.

Spargerea ridica multe semne de intrebare si pentru pedisti, care considera ca e vorba de o lovitura comandata de adversari politici. „Hotii stiau precis ce doreau sa fure, pentru ca nu s-au atins de bunurile de mare valoare – fax, combina muzicala, televizor – ci i-au interesat doar hardurile calculatoarelor, in care noi aveam intreaga baza de date cu membrii PD din judet“, a precizat Marian Jean Marinescu, vicepresedinte PD Dolj si candidat al acestei formatiuni politice la fotoliul de primar al Craiovei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS