11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPatroni olteni, amendati de OJPC

Patroni olteni, amendati de OJPC

Administratorii a doua discoteci din comuna Mihaiesti-Olt au fost sanctionati cu amenzi de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC), dupa ce in unitatile lor au fost identificate numeroase nereguli. Inspectorii au constatat ca discotecile nu aveau autorizatii de functionare, ca nu existau conditii igienico-sanitare si ca lipseau grupurile sanitare. Din cauza neregulilor constatate, discotecile SC GINSIM PROD COM SRL si SC EXPRES IM SRL au fost inchise pentru sase luni pina la remedierea deficientelor, iar patronii s-au ales cu cite o amenda de cinci milioane de lei.

De asemenea, inspectorii OJPC au mai verificat un magazin mixt din comuna Tudor Vladimirescu, controlat si in urma cu doua saptamini. Administratorul societatii in cauza rupsese sigiliul aplicat de inspectori si isi continua activitatea de comert. „Astfel de atitudini sfidatoare sint destul de des intilnite in activitatea noastra, dar si sanctiunile sint pe masura. Desi il mai controlasem si pe 10 februarie, patronul societatii respective, Florian Petre, nu a luat in seama masurile pe care era obligat sa le aplice pentru a reintra in legalitate. El a continuat sa vinda marfa expirata. Pentru ca nici de aceasta data patronul nu a inteles ca noi nu ne jucam cu legea, acesta a fost amendat cu inca 5.000.000 de lei si am dispus din nou inchiderea magazinului“, a declarat Ion Carzon, seful OJPC Olt.

Inspectorii olteni din cadrul OJPC au inchis temporar activitatea altor patru firme, valoarea amenzilor aplicate ridicindu-se la suma de 200 de milioane de lei. Valoarea produselor descoperite cu deficiente si care au fost retrase de la comercializare cu ocazia controalelor este de 900 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS