11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljul, amenintat de inundatii

Doljul, amenintat de inundatii

Dezghetul si ploile din ultimele zile au provocat inundatii in judetul Dolj, zeci de gospodarii si importante suprafete agricole fiind afectate la sfirsitul saptaminii trecute. Apele au inundat 1.774 de hectare de teren agricol, dintre care 18 erau cultivate cu griu, in zona Filiasi.

Satenii din localitatile situate foarte aproape de albia unor riuri „se lupta“ de doua zile cu apele, care le-au inundat curtile, beciurile, casele si fintinile.

Din cauza ploilor cazute in ultima vreme, dar si a topirii zapezilor, apele au inundat peste 150 de gospodarii din localitatile Mischii, Scaiesti, Bralostita si Filiasi, si peste o mie de hectare de culturi de griu, orz, ovaz si lucerna.

Medicii specialisti atrag atentia populatiei sa nu bea apa din fintinile inundate pina cind acestea nu vor fi dezinfectate. Se anunta caderi mari de precipitatii, care vor duce la cresterea debitelor riurilor Jiu, Blahnita, Drinca si Desnatui, peste cotele de aparare.

„Vor fi in pericol de inundati in special localitatile in care santurile de scurgere a apelor au fost desfiintate sau in prezent sint infundate. Pentru a evita producerea unor dezastre, localnicii trebuie sa curete canalele inainte de venirea apelor. De asemenea, cei care au casele foarte aproape de albia riurilor, asa cum sint cele de la Mischii, linga malul Tesluiului, sa construiasca ziduri de aparare din saci plini cu nisip“, avertizeaza reprezentantii Protectiei Civile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS