19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBrigitte Bardot nu ne vrea in Uniunea Europeana

Brigitte Bardot nu ne vrea in Uniunea Europeana

Primarul comunei Matasari a dat ordin sa fie ucisi ciinii comunitari. Uciderea ciinilor, care parea sa fie doar un scandal local, s-a transformat in unul cu implicatii internationale. Mai multe organizatii internationale au adresat proteste guvernului si institutiilor din tara. Brigitte Bardot cere Uniunii Europene sa sanctioneze Romania prin refuzarea integrarii in 2007.

„Primarul localitatii Matasari- Gorj este o rusine pentru tara sa pentru ca incurajeaza barbaria si nu este demn de a fi considerat o fiinta umana“. Acesta a fost mesajul pe care actrita Brigitte Bardot l-a transmis primarului Gheorghe Gaspar, dupa ce zeci de maidanezi au fost impuscati intre blocuri, dupa cum a dat dispozitie. Printr-o scrisoare adresata chiar lui Gaspar, actrita spune ca spera ca Uniunea Europeana sa sanctioneze lipsa de umanitate din Romania, prin a refuza integrarea tarii in 2007.

„Cu inima rascolita si cu ochii plini de lacrimi va aduc aminte ca exista metode moderne pentru a opri inmultirea ciinilor comunitari“, se arata in scrisoare.

Protestul a venit dupa ce Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj a organizat o vinatoare printre blocurile din Matasari. Asociatia pentru Protectia Animalelor „Pro Animals“ a adresat, la sfirsitul saptaminii trecute, o scrisoare catre toate organizatiile internationale de protectie a animalelor prin care aducea la cunostinta torturarea, maltratarea si impuscarea ciinilor comunitari.

Prefectul de Gorj a dispus o ancheta

Organizatiile internationale de protectie a animalelor au reactionat imediat dupa ce au aflat ce s-a intimplat. In jur de 11 asociatii s-au adresat institutiilor statului, protestind. „Am luat legatura cu Inspectoratul de Politie Gorj si am dispus inceperea anchetei in acest caz. Trebuie vazut daca dispozitia primarului Gheorghe Gaspar a fost legala“, a declarat prefectul de Gorj, Toni Grebla. Pentru ca Gheorghe Gaspar este si membru PSD, prefectul spune ca este posibil ca, dupa ce va fi finalizata ancheta, sa fie luate masuri cu primarul si pe linie de partid.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS