20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConstructorul blocurilor ANL din Tirgu Jiu, cercetat penal

Constructorul blocurilor ANL din Tirgu Jiu, cercetat penal

Scandalul creat in jurul construirii blocurilor ANL din Tirgu Jiu a ajuns si in atentia procurorilor gorjeni. Dezvaluirile facute de presa si sesizarile locatarilor blocurilor respective au format obiectul unui dosar penal. La nici sase luni de la finalizarea primelor blocuri, tevile s-au spart, subsolurile sint pline cu apa, iar usile s-au fisurat.

Procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj il cerceteaza pe directorul firmei ROVINCOM SA Rovinari, Ion Raitaru, pentru a vedea daca acesta a respectat caietul de sarcini pe baza caruia a cistigat licitatia pentru construirea blocurilor ANL dinTirgu Jiu. La Primaria Tirgu Jiu si la societatea AQUATERM SA au fost primite peste 30 de sesizari din partea locatarilor acelor blocuri. Oamenii spun ca nici una dintre institutiile la care s-au adresat nu a luat vreo masura. In cele din urma, sesizarile lor au ajuns in presa. Gicu Cranta explica de ce a fost nevoie sa apeleze la organele de urmarire penala: „Am cerut Parchetului sa faca verificari deoarece Primaria Tirgu Jiu nu a vrut sa faca acest lucru. Sint peste 30 de sesizari la primarie facute de vecinii mei“. Primarul Florin Circiumaru spune ca nu a primit nici o sesizare din partea acestor oameni: „Au venit doi-trei oameni din locuintele ANL, dar doreau altceva, legat de centralele termice. Le rezolvam problemele daca ajungeau la mine“.

„S-a facut receptia si nu ma mai stresati!“

Oamenii reclamau faptul ca tevile, despre care constructorul sustine ca sint nou-noute, s-au spart imediat dupa ce au fost puse in functiune. Usile si tocaria de la geamuri s-au fisurat, oamenii fiind nevoiti ca impotriva frigului sa le etanseizeze cu banda adeziva. Unele dintre usi nici nu pot fi deschise, iar subsolul blocurilor este plin de apa. Pentru toate aceste lucrari, constructorul a incasat bani frumosi. Pretul a fost stabilit pe metrul patrat, acesta fiind de 187 de dolari, construindu-se mii de metri patrati. Patronul firmei constructoare, Ion Raitaru, membru al partidului de guvernamint, ne-a sugerat sa nu-l mai deranjam cu problemele aparute la blocurile ANL: „S-a facut o receptie, am predat lucrarea. Ce ma tot stresati cu aceste constructii!“.

Beneficiarii locuintelor sint convinsi ca firma constructoare nu a respectat caietul de sarcini. Aerisirile la blocuri au fost facute dupa receptia lucrarii si acestea sint, de fapt, citeva gauri in perete.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS