19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViolator in serie prins de distribuitorul Gazetei de Sud

Violator in serie prins de distribuitorul Gazetei de Sud

Violatorul taximetristei de la firma craioveana PMI a fost prins ieri, in jurul orei 13.30, de un angajat al Gazetei de Sud, care l-a recunoscut pe strada dupa o fotografie din ziar. Politistii au stabilit ca Mircea Nuta este autorul altor trei violuri si al unei tentative de viol in judetele Gorj, Mehedinti siTimis. Violatorul in serie prefera taximetristele blonde si ciobanitele.

Mircea Nuta, de 36 de ani, din comuna doljeana Bratovoiesti, a fost dat in urmarire generala dupa comiterea pe 13 noiembrie a unui viol. Victima, o taximetrista, de 49 de ani, de la firma PMI din Craiova, fusese aleasa de violator pentru ca era blonda. Sub pretextul ca trebuia sa ajunga urgent la o stina din Bratovoiesti, Nuta s-a urcat in taxi. La intrare in Malu Mare, clientul, prin violenta si amenintari, a obligat-o pe taximetrista sa traga pe dreapta si sa intretina cu el relatii sexuale, apoi a fugit, nu inainte de a o deposeda pe femeie de verigheta de aur si de 320.000 de lei, incasarile din ziua respectiva.

In urma sesizarii facute de victima, politistii craioveni au inceput cercetarile in vederea identificarii autorului. Ei au aflat ca Nuta nu era la prima fapta de acest gen. Pe 28 octombrie, mai exact cu doua saptamini in urma, acelasi individ incercase sa violeze o alta taximetrista de la firma ROMNICON. Femeia, blonda, de 39 de ani, a scapat neviolata, dar tilharita, individul reusind prin amenintari sa-i smulga doua inele, verigheta si 400.000 de lei.

Dindu-si seama ca nu au de-a face cu un infractor oarecare, Nuta fiind cautat si pentru ca se sustragea efectuarii unei pedepse de trei ani de inchisoare pentru furt, politistii au apelat la cetateni pentru gasirea lui. Fotografii cu Mircea Nuta, alaturi de semnalmentele acestuia, au impinzit ziarele.

Violuri in serie in patru judete

Curind s-a dovedit ca violatorul taximetristei din Craiova avea o activitate infractionala mult mai bogata decit se asteptau politistii. „ Era un fel de infractor <<voiajor>>, caruia ii placeau blondele. Se angaja temporar la stine sau ferme de vite. Apoi se folosea de taximetriste pentru a ajunge la locul de munca. Dupa comiterea unui viol isi schimba locul de munca“, a mentionat comisarul-sef Gheorghe Cojocariu, seful Serviciului politiei judiciare din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IJP) Dolj.

Asa a ajuns Mircea Nuta sa comita alte trei violuri in judetele Mehedinti, Timis si Gorj. In judetul Gorj, barbatul era cautat pentru violarea unei ciobanite cu venerabila virsta de 71 de ani. Batrina il intilnise pe violator in gara si crezind ca s-a ales cu un musteriu il invitase la ea la stina ca sa-i ofere brinza. Numai ca, ajuns la stina, lui Nuta i-a trecut subit cheful de brinza si a poftit la nurii batrinei, pe care, dupa ce a violat-o, a deposedat-o de doua milioane de lei

Distribuitorul Gazetei de Sud nu s-a speriat de reputatia violatorului

Incursiunile amoroase ale violatorului in serie au fost intrerupte brusc ieri. In jurul orei 13.30, un angajat al Gazetei de Sud l-a vazut pe Mircea Nuta in apropiere de stadionul Tineretului. „Se deplasa incet, cautind probabil vreun taximetru. In nici un caz nu avea de gind sa se duca acasa“, a sustinut comisarul-sef Cojocariu. Minel Buzescu, distribuitor de abonamente la Gazeta de Sud in comuna Bratovoiesti, se afla in zona stadionului „Tineretului“, impreuna cu un prieten, Florinel Pescareanu, cind l-a recunoscut pe Nuta dupa poza din ziar. Fara sa se lase intimidati de reputatia acestuia, Minel Buzescu si Florinel Pescareanu l-au imobilizat pe violator si l-au impins intr-o librarie din apropiere, de unde au anuntat politia. „Eram prin Craiova in masina cu Florinel Pescareanu. La un moment dat, Florinel mi-a zis: «Uite-l pe nea Mircica!» Eu i-am spus atunci sa traga pe dreapta, am coborit repede din masina, l-am prins de miini pe la spate si i-am sarit in cap. Desi lumea striga «Ce aveti, domnule, cu el?», am reusit sa-l trag intr-o librarie si sa anunt politia“, a spus Minel Buzescu.

Violatorul de la Bratovoiesti se afla acum in penitenciar, unde urmeaza sa-si ispaseasca condamnarea de trei ani pentru furt. In acelasi timp, el este cercetat de politie pentru patru violuri si o tentativa de viol, fapte pentru care risca pina la 15 ani de inchisoare. Pe Mircea Nuta il asteapta si o serie de evaluari psihiatrice, pentru a se stabili daca avea discernamint in momentul comiterii violurilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS