14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazmerita anti-Bulucea

Razmerita anti-Bulucea

Peste 400 de locuitori ai cartierului craiovean Bariera Vilcii s-au adunat ieri dupa-amiaza in fata localului vechii scoli primare de pe strada Teilor, pentru a protesta impotriva ideii primarului Vasile Bulucea de a transforma scoala in locuinte sociale pentru romi. „Primarul vrea sa bage peste 100 de tigani in fosta scoala, in care am invatat eu si vecinii mei. Oamenii din zona nu sint de acord. Primarul ar putea sa faca aici farmacie sau dispensar ori sa mute gradinita, care isi desfasoara activitatea in conditii insalubre“, a declarat Dan Mihailescu, de 52 de ani. „Daca vrea sa le faca tiganilor casa, Bulucea sa-i duca la el in vila, nu sa-i aduca in scoala noastra! Sa repare scoala n-a avut bani, da’ acum are pentru tigani!“, l-a completat Maria Mihai, de 68 de ani.

Oamenii erau suparati ca, desi jandarmii si politistii au venit imediat, pentru a supraveghea zona in care s-a desfasurat protestul, nimeni de la primarie n-a catadicsit sa vina. „Am sunat la primarie si am spus ca ne-am adunat aici peste 400 de oameni si il asteptam pe primar sau pe altcineva sa discute cu noi. Insa, ofiterul de serviciu mi-a zis ca n-are cum sa-i anunte pe primar sau pe viceprimari si nu poate sa trimita pe nimeni“, a mentionat Maria Mehedinteanu, de 38 de ani.

„Terenul si o parte din banii pentru constructia scolii au fost donati de un om care a locuit aici, Constantin Barbu, tocmai pentru a se face scoala, iar acum Bulucea vrea sa desfiinteze scoala. Sa faca macar gradinita, pentru ca in gradinita din apropiere invata peste 50 de copii, in doua camere de trei pe patru“, a precizat Dan Mihailescu.

Prescolarii din zona s-au adunat pe scarile scolii si au inceput sa scandeze „Vrem gradinita!“, in timp ce parintii lor au blocat cu un lacat intrarea in vechea scoala, in clasele careia au invatat sa scrie si sa citeasca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS