19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuporterii Craiovei - batuti si evacuati de pe stadion!

Suporterii Craiovei – batuti si evacuati de pe stadion!

Universitatea a fost insotita la Alba Iulia de 80 de suporteri veniti din Banie si inca 100 din alte zone! Cei din Craiova au avut mult de suferit, patriotismul jandarmilor locali fiind de neinchipuit. Nici nu trecusera 15 minute din meci si oltenii au fost evacuati si batuti mar! De cine? De cei care trebuia sa-i protejeze, adica de jandarmii locali! Craiovenii au fost evacuati din stadion, loviti cu pumnii, cu picioarele si cu bastoanele. Practic, au fost calcati in picioare de jandarmii condusi de comandantul Aurel Capatina.

Cum a inceput scandalul

Era minutul 10 al intilnirii si trei fani ai gazdelor au intrat in sectorul rezervat galeriei oaspetilor, au aruncat cu pietre si i-au injurat pe acestia. Oltenii au ripostat, dar pe pielea lor, fiind agresati de jandarmi, care, fara nici o ezitare, i-au scos din tribuna, nu si din stadion, si au continuat sa-i bata! In urma incidentelor, mai multi fani craioveni au suportat leziuni grave, unul dintre ei avind timpanul spart. Unul dintre liderii galeriei craiovene, Irinel Coanda, a declarat ca nu a vazut asa ceva nicaieri pe unde a fost cu echipa: „Au fost croiti pe noi. Am ripostat dupa ce am fost atacati. Nu intelegem de ce tot noi am fost batuti!“. In plus, Coanda a mai spus ca va face o adresa catre forurile fotbalistice, dar si la jandarmerie, in care va solicita ca jandarmii sa nu mai stea in tarc cu galeriile, ci dupa gardul protector. Iar pentru a urmari cine creeaza incidentele sa fie amplasate camere video in tribuna, asa cum este in Italia, Spania si in celelalte tari europene.

Epilog amar pentru gazde

Observatorul meciului, Viorel Boit, din Timisoara, a constatat ca jandarmii au facut exces de zel, evacuindu-i si lovindu-i fara nici un motiv pe craioveni. Pina la urma, comandantul Jandarmeriei Alba Iulia a afirmat ca pe cei trei turbulenti din Alba i-a amendat cu cite cinci milioane. Totusi, nu este permis ca organizatorii sa ii lase pe fanii gazdelor sa intre in sectorul alocat oaspetilor, in plus, sa mai aiba asupra lor si bolovani. De fapt, cei trei din Alba Iulia au aruncat cu bucati de bordura in olteni! Pina la urma, suporterii sositi de la Craiova au fost escortati pina la iesirea din judetul Alba de patru masini de jandarmi! La discutiile purtate de liderii galeriei craiovene cu observatorul Viorel Boit, acesta i-a anuntat ca nu el a decis evacuarea lor, ci jandarmeria!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS