19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGrefiera Draculet - doi ani de puscarie

Grefiera Draculet – doi ani de puscarie

Grefiera Dorina Draculet de la Tribunalul Dolj a fost condamnata la doi ani de inchisoare pentru furt, dupa ce i-a subtilizat cartea de credit unei alte grefiere si a extras din contul acesteia peste 23 de milioane de lei, prin intermediul fiului Bogdan Draculet

„6442 e usor de retinut!“

Dorina Draculet, de 42 de ani, este grefiera din 1983. A lucrat pina vara trecuta la Judecatoria Bailesti, cind a solicitat transferul in Craiova, motivind ca sotul ei – Ionel Draculet, agent de politie in Bailesti si student la Drept in Craiova – urmeaza sa se transfere la Politia Craiova. Cum la Tribunalul Dolj era nevoie de grefiere cu experienta si existau posturi libere, conducerea instantei judetene i-a aprobat transferul, incepind cu 19 august 2002.

La Tribunalul Dolj s-a perindat ca grefiera pe la mai multe sectii – penala, comerciala, litigii de munca – in ultima perioada activind la Sectia civila. Isi desfasura activitatea in acelasi birou cu Danuta Stefan, o grefiera ceva mai tinara, careia i-a cistigat destul de repede increderea. In momentul in care si-a facut carte de credit la Banca Transilvania, la doi pasi de tribunalul doljean, Danuta Stefan chiar i-a solicitat ajutorul colegei Dorina Draculet, pentru a-i spune „care este codul meu PIN de la card, pentru ca eu nu-mi dau seama“. Dorina, serviabila, i l-a citit. Chiar cu voce tare, astfel incit l-au auzit toate colegele de birou: „6442 e usor de retinut!“.

O „gaura“ de 23 de milioane in cont

Pe 10 decembrie 2002, cautindu-se in geanta pentru a-si numara banii, Danuta Stefan a observat ca-i lipseste cardul, pe care obisnuia sa-l tina linga buletinul de identitate. Speriata, a dat fuga chiar in acea zi la sediul bancii pentru a verifica disponibilul din cont. A avut surpriza sa afle ca nu mai avea in cont decit 300.000 de lei, alte 23.300.000 de lei fiind ridicate de o persoana necunoscuta, cu ajutorul cardului, pe 6 decembrie.

Sesizati in legatura cu furtul, politistii si procurorii au constatat ca pe 6 decembrie au fost efectuate cinci retrageri din contul Danutei Stefan: doua de la terminalul Bancii Transilvania, situat la complexul Unirea, si alte trei de la terminalul Banc Post din incinta Universitatii din Craiova.

Cum tehnica nu i-a ajutat prea mult – nici unul din aceste bancomate nefiind prevazut cu camera de luat vederi care sa-i imortalizeze pe clienti -, oamenii legii au recurs la caile clasice de identificare a celui care a retras banii. Au fost gasite persoanele care efectuasera retrageri in aceeasi perioada de timp si care l-au mentionat drept autor al operatiunilor bancare pe… Bogdan Draculet, de 20 de ani, fiul grefierei Dorina Draculet, si el student la Drept, visind la o stralucita cariera juridica.

Mama condamnata, fiul urmeaza la rind

Desi confruntat si recunoscut de martorii care l-au vazut extragind banii de la bancomat cu ajutorul un card al Bancii Transilvania, viitorul jurist Bogdan Draculet a negat ca ar fi facut asa ceva. Politistii si procurorii au ajuns la concluzia ca nu Bogdan Draculet sustrasese cardul, ci l-a primit de la mama lui, care-l sterpelise din poseta colegei. Dorina Draculet nu ar fi fost la prima scotocire clandestina in geanta Danutei Stefan, fiind surprinsa intr-o asemenea postura de o alta colega grefiera, cu putine zile inainte de disparitia cartii de credit cu pricina.

Ca atare, Parchetul de pe linga Tribunalul Dolj a dispus trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a grefierei Dorina Draculet, pentru savirsirea infractiunii de furt, iar Judecatoria Craiova a hotarit condamnarea ei la doi ani de inchisoare.

Cit despre fiul grefierei infractoare, Parchetul Tribunalului Dolj urmeaza sa se pronunte asupra implicarii si vinovatiei lui Bogdan Draculet, nefiind exclusa sanctionarea lui penala pentru „mina de ajutor“ data mamei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS