19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO frantuzoaica a fost batuta la Calopar

O frantuzoaica a fost batuta la Calopar

O frantuzoaica plecata din tara natala spre China a fost atacata marti noapte la marginea unui sat doljean de catre un localnic care a batut-o si a incercat sa o violeze. Femeia a reusit sa se salveze si este in prezent gazduita si ingrijita de sateni. Politia a reusit sa identifice agresorul, care a fost retinut si este cercetat pentru vatamare corporala si tentativa de viol. El risca o pedeapsa cu inchisoarea de cinci ani si jumatate.

Magali Pavin, de 25 de ani, de profesie inginer agronom, a pornit in urma cu un an intr-o calatorie inedita: ea doreste sa ajunga in China calare, fiind insotita doar de calul sau Sisco, de magarita Aramis, cea care duce povara bagajelor, si de ciinele Nic, cumparat cu un milion de lei din Strehaia. Pavin a intrat in Romania la mijlocul lunii martie si, dupa ce a ajuns in urma cu citeva zile la Craiova, si-a continuat traseul, fiind sfatuita de cei de la Directia Apelor Dolj sa urmeze cursul Jiului, pentru a nu se rataci.

Un tigan din Bizdina a incercat sa o violeze

Marti seara, calatoarea si-a instalat cortul in apropierea satului Bizdina, comuna Calopar, localitate izolata, situata la zece kilometri de Segarcea. In timpul noptii insa, Magali Pavin a fost atacata de un barbat care, patrunzind in cort, a lovit-o si a incercat sa o violeze.

Frantuzoaica, fosta luptatoare de judo, a tinut totusi piept agresorului si a reusit sa scape, fugind pina in sat.

„Pe la 1.30 noaptea am venit in sat si m-am intilnit cu ea. Era plina de singe. Am intrebat-o ce i s-a intimplat si arata cu degetul spre o casa a tiganilor. Am luat-o si am bagat-o in casa, am spalat-o de singe si apoi am anuntat politia“, spune Virgil Tudoasie, cel care a gazduit-o pe tinara calatoare.

Sesizate, cadrele Politiei Segarcea au demarat imediat cercetarile pentru identificarea agresorului. El este Nicu Burdulea, de 25 de ani, un tigan din comuna. Pe numele lui, Parchetul de pe linga Judecatoria Segarcea a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile. Nicu Burdulea este cercetat pentru vatamare corporala si tentativa de viol, iar daca va fi gasit vinovat risca sa ramina 15 ani in spatele gratiilor.

Frantuzoaica nu a mai avut incidente in restul Europei

Magali Pavin spune ca nu este prima data cind a fost atacata pe teritoriul Romaniei: „Am trecut prin Austria, Germania si Ungaria, dar nu mi s-a intimplat nimic. In Romania am fost atacata de cinci ori pina acum“, a spus frantuzoaica.

Si locuitorii satului Bizdina sint indignati de ce i s-a intimplat tinerei din Franta: „Fata asta a colindat toata lumea si nu i s-a intimplat nimic, iar cum a venit la noi au incercat sa o batjocoreasca. Ne-am facut de rusine! Si noi am avut probleme cu tiganii din sat“, a spus o localnica. Pentru a evita alte evenimente de acest gen, Magali Pavin va fi sub protectia organelor din fiecare localitate pe unde trece, pina iese din Romania. Sefii de post vor avea sarcina sa o ocroteasca de alte neplaceri pina cind frantuzoaica va trece frontiera cu Bulgaria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS