11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri pe scurt

O firma severineana a prejudiciat statul cu peste trei miliarde de lei

Politistii de frontiera din sectorul Drobeta Turnu Severin si comisari ai Garzii Financiare Mehedinti au depistat duminica patru autovehicule tip Raba, incarcate cu fier vechi si neferoase, apartinind unei firme severinene. Afacerea ilegala a fost depistata in timpul desfasurarii unei misiuni pe linia combaterii comercializarii de bunuri fara documente de provenienta. Organele de control au constatat ca firma respectiva, prin intocmirea de documente false, a expediat mari cantitati de fier vechi pe raza judetului Dimbovita, prejudiciind bugetul statului cu peste trei miliarde de lei. Potrivit purtatorului de cuvint al Politiei de Frontiera Mehedinti, inspector principal Mariana Cenea, s-a mai constatat ca bonurile de achizitie nu au inscrisa cantitatea reala primita de la persoanele fizice si juridice. Firma severineana a fost sanctionata de Garda Financiara, cu 15 milioane de lei, iar administratorului i s-a intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de evaziune fiscala, fals intelectual si uz de fals. Cantitatea de 26 de tone de fier vechi si materiale neferoase, in valoare de 67,6 milioane de lei, a fost confiscata. Cercetarile continua, pentru depistarea intregii activitati infractionale a societatii respective, precum si a tuturor persoanelor implicate.

O angajata a UM Sadu avea acasa peste 700 de cartuse

O angajata a Uzinei Mecanice Sadu a „colectionat“, in perioada 2001 – 2002, la casa parintilor sai din comuna Izvoare- Dolj peste 700 de cartuse de diverse calibre. Politistii din Bumbesti Jiu au depistat-o pe Emilia Popescu, de 38 de ani, din localitate, la citeva zile dupa ce sustrasese de la locul de munca cinci kilograme de reofor, material ce se utilizeaza la initierea capselor miniere. In urma extinderii cercetarilor, la casa parintilor Emiliei au fost descoperite 607 cartuse cu glont, pentru arma de tir cu glont, 119 cartuse tip Magnum, precum si 505 kilograme pulbere militara. Arsenalul a fost ridicat, in vederea cercetarilor. Emilia Popescu a fost arestata in baza unui mandat emis pe cinci zile, pentru comiterea infractiunilor de furt si de nerespectare a regimului armelor si munitiilor.

Mehedinteni returnati din spatiul Schengen

Biroul Pasapoarte din cadrul Serviciului Judetean de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti a inregistrat 135 de persoane, care au fost returnate din state cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale de readmisie. Pentru fiecare dintre aceste persoane s-a luat masura restrictionarii dreptului de folosinta a pasaportului, pe o perioada de patru-cinci ani. „Masura luata a fost comunicata fiecarei persoane. Au fost date in consemn la frontiera alte 65 de persoane si s-a transmis situatia la politie. Am depistat si trei cazuri de fals privind identitatea si fals in declaratii“, a spus comisar Ion Stanomir, seful Serviciului de Evidenta Informatizata a Persoanei Mehedinti.

Cutitul – solutia problemelor conjugale

Marin Jianu din Seaca de Cimp s-a aflat la un pas de a cadea rapus de propria nevasta. Asa cum informeaza politistii din localitate, care au demarat imediat cercetarile, se pare ca Marin si Sevastita s-au certat serios vineri, 11 aprilie. Conflictul dintre cei doi a luat in scurt timp amploare, astfel ca Sevastita a insfacat un cutit din bucatarie, cu care s-a aruncat asupra sotului, provocindu-i rani grave in zona abdominala. Din fericire, barbatul a scapat cu viata. El este internat in Spitalul de Urgenta Craiova, cu diagnosticul plaga injunghiata penetranta abdominala hemoperitoneu. Sotia sa, Sevastita, a fost introdusa in arest pe baza de ordonanta de retinere, urmind a fi prezentata Parchetului, cu propunerea de arestare preventiva pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor.

Student cu dosar penal

Ion Cristian M., de 20 de ani, student, si Titel C., de 31 de ani, fara ocupatie, ambii din Turceni-Gorj, aflati in stare de ebrietate, au intrat intr-un local public, unde au lovit un consumator si au adresat injurii si amenintari la adresa barmanului. Pe linga dosarul penal pentru ultraj contra bunelor moravuri, cei doi vor primi si o amenda pentru tulburarea ordinii si linistii publice.

Discoteci – inchise de OJPC Gorj

Discotecile din comunele Stolojani si Balesti au fost inchise vineri noapte de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj. In urma unui control efectuat impreuna cu Politia Economica, inspectorii OJPC au descoperit ca in aceste discoteci, care functionau in fostele magazine satesti, nu erau respectate nici cele mai elementare norme de igiena. In ambele cazuri, WC-urile erau situate in locuri greu accesibile si nu aveau usi, ferestre, apa curenta sau substante dezinfectante. Personalul care deservea localurile nu detinea carnete de sanatate. De asemenea, pavimentul discotecilor era degradat, iar peretii erau plini de igrasie. Patronii celor doua unitati au fost amendati cu 20.000.000 de lei.

Doi raniti grav intr-un accident provocat de un sofer in stare de ebrietate

Un grav accident de circulatie, soldat cu ranirea a doua persoane, s-a produs simbata seara, in jurul orei 21.00, pe DJ 671, in afara localitatii Floresti – Mehedinti. Constantin Schiopu, de 30 de ani, din Sovarna-Mehedinti, aflat sub influenta bauturilor alcoolice si avind permis de conducere din noiembrie 2002, in timp ce conducea autoturismul Dacia 1310, proprietate personala, cu numarul de inmatriculare MH 03 CDY, a pierdut controlul volanului intr-o curba si a intrat cu autoturismul pe acostamentul din dreapta soselei, dupa care s-a izbit violent de un copac. In urma impactului, Dumitru Cioaba si Adrian Cioaba, de 21, respectiv 27 de ani, pasageri in autoturism, au fost grav raniti, suferind multiple traumatisme. Cei doi erau din Floresti si colegi de serviciu cu conducatorul auto, la Exploatarea Miniera. Dupa accident, soferul a parasit imediat locul faptei, dar a fost identificat dupa aproximativ cinci ore, cind i-au fost recoltate si probele biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Constantin Schiopu va fi cercetat pentru savirsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, parasirea locului accidentului si, in functie de rezultatul probelor biologice, de conducere in stare de ebrietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS