19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj102 angajati vor ingriji 100 de copii cu deficiente

102 angajati vor ingriji 100 de copii cu deficiente

In ciuda criticilor aduse Directiei de Protectie a Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj, legate de numarul mare de angajati din aceasta institutie, noul Centru de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap din Tirgu Jiu va detine un record in aceasta privinta. 102 angajati vor avea grija de 100 de copii cu deficiente care vor fi internati in centru. Conducerea DPDC Gorj spune ca numarul angajatilor nu este supraevaluat pentru ca este nevoie de specialisti pentru recuperarea copiilor.

Centrul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap din Tirgu Jiu a fost construit prin finantarea Fundatiei SERA, care a investit pina in prezent 800.000 de euro. Autoritatile apreciaza ca, dupa ce vor fi facute dotarile necesare, investitia se va ridica la 1,2 milioane de euro. Inaugurarea centrului fusese programata pentru inceputul lunii aprilie, dar aceasta va fi aminata cu aproximativ doua saptamini pentru ca in sedinta Consiliului Judetean Gorj sa se aprobe organigrama. In cadrul aceleiasi sedinte se va constitui si Serviciul Judetean de Protectie Sociala Gorj, care va include si acest centru. Conducerea DPDC Gorj a evaluat ca pentru a-i ingriji pe copii va fi nevoie de aproximativ 100 de angajati, incluzind atit specialisti, cit si personalul de ingrijire. „Chiar daca, la prima vedere, personalul pare numeros, nu este asa, pentru ca se schimba strategia de a lucra cu acesti copii. Nu mai facem doar ingrijire, ci si recuperare. Daca se doreste ca acesti copii sa fie doar hraniti sau supravegheati, atunci personalul poate fi redus“, a spus Gheorghe Milosteanu, director adjunct in cadrul DPDC Gorj.

Centrul nu are medic neuropsihiatru

Centrul construit cu ajutorul Fundatiei SERA este aproape finalizat in interior, urmind ca unele lucrari exterioare sa fie terminate dupa ce va fi dat in folosinta. In centrul din Tirgu Jiu vor fi mutati toti cei 65 de copii cu handicap sever care stau in prezent in centrul de la Bilteni.

O data cu acestia, vor veni la Tirgu Jiu si o parte dintre angajati, dar nu suficienti pentru noul centru. „Personalul care lucreaza acum la Bilteni , atit pentru copii cit si pentru adulti, este al DPDC Gorj. Nu toti angajatii sint dispusi sa vina in Tirgu Jiu si atunci vom face angajari. Nu se va pune problema concedierilor pentru ca si la Bilteni vor ramine angajati care sa ingrijeasca adultii. La centrul din Tirgu Jiu va fi o mare problema cu specialistii. De exemplu, nu avem medic neuropsihiatru si nici logopezi. De asemenea, s-ar putea sa fie nevoie de medici pediatri, in cazul in care cei de la Bilteni nu vor veni la noul centru“, a mai spus Gheorghe Milosteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS