Hotii au furat un monument al eroilor de razboi

Autori


Monumentul amplasat pe mormintul eroului Victor Tomulescu, pilot de vinatoare in cel de-al doilea razboi mondial, a fost furat la sfirsitul saptaminii trecute. Cind s-au dus la cimitir pentru a face parastas, rudele au constatat ca elicea amplasata pe monumentul funerar disparuse.

„Fratele bunicului meu a fost inmormintat acolo in 1941. A fost un eveniment deosebit, a fost prezent chiar si ministrul de razboi de atunci impreuna cu garda de onoare. Victor Tomulescu a fost pilot de vinatoare si erou de razboi. De aceea, a fost amplasata o elice pe mormintul sau. Era o mare onoare pentru familia noastra si monumentul avea atit valoare istorica, cit si sentimentala“, a declarat Ion Tomulescu, nepotul eroului inmormintat in cimitirul din Tirgu Jiu.

Cimitirul nu mai are paza de opt luni


Furtul din cimitirul municipal a fost posibil din cauza ca, din luna august a anului trecut, pe timpul noptii nu mai exista nici un fel de paza. Dupa ce au sesizat disparitia monumentului, rudele au anuntat politia, iar elicea a fost descoperita abandonata pe un cimp din apropiere.

„A fost furata pentru ca era din aluminiu si hotii au crezut ca poate fi prelucrata. Era foarte grea, avea in jur de 300 de kilograme si cred ca nu au mai putut s-o care. Cind am amplasat-o, a fost nevoie de sapte oameni“, au spus angajatii cimitirului. Purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean de Politie, subcomisar Cornelia Micu, a declarat ca deocamdata faptasii nu au fost descoperiti, dar lucratorii Politiei Judiciare desfasoara o ancheta pentru prinderea lor.


Comenteaza acum

Alte stiri

11 martie 2019

Vâlcea: Prins la furat de cărbuni

Polițiști din cadrul Poliției orașului Berbești și Postului de poliție Alunu au depistat în flagrant delict, în comuna Alunu, un bărbat din localitate, în timp ce sustrăgea cărbune lignit. În după-amiaza de 8 martie, polițiștii au depistat un ...

Sumarul ediției de sâmbătă, 8 martie 2003

Top