11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn autobuz, o locomotiva si doua case cuprinse de flacari

Un autobuz, o locomotiva si doua case cuprinse de flacari

Pompierii militari de la Grupul de Pompieri „Oltenia“ au avut ieri patru solicitari din diferite puncte ale judetului si ale Craiovei. Prima solicitare a fost la ora 3.00, cind persoane necunoscute au incercat sa incendieze o casa din Craiova. Solicitarile au continuat apoi la o locuinta din Ghercesti, la o locomotiva care a luat foc in gara Podari si apoi la un autobuz care a fost transformat in scrum la Autogara de Nord Craiova.

Autobuz ars in intregime

Un autobuz Scania s-a transformat in scrum ieri dupa-amiaza, in Autogara de Nord din Craiova. Vehiculul cu numarul de inmatriculare DJ-01-LFS apartinea societatii PELENDAVA. Autobuzul era defect, iar martorii incidentului spun ca focul a izbucnit in momentul in care citiva soferi au incercat sa-l porneasca pentru a-l duce la reparat.

„Cred ca a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Am vazut citiva baieti care incercau sa-l porneasca si apoi a luat foc. Au vrut sa stinga focul cu extinctoarele, n-au reusit si au chemat pompierii“, spune Costi Tranca, sofer la Autogara de Nord.

Pompierii militari care s-au deplasat la fata locului spun insa ca incendiul a izbucnit din cu totul alte cauze: „Autobuzul are in spate un godin. Ei au facut focul acolo si l-au lasat nesupravegheat. Focul s-a extins si la niste butoaie cu motorina care erau depozitate in masina. Cercetarile continua pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului“, a spus plt. Marian Banta, pompier la Sectia 2 Pompieri Craiova.

Pagubele se ridica la peste o suta de milioane de lei, iar dezastrul putea sa fie de proportii, la mai putin de 50 de metri de la locul incendiului aflindu-se o statie de alimentare cu gaz pentru autoturisme.

Locomotiva in flacari

Locomotiva diesel a trenului personal 9131, care circula pe ruta Craiova – Calafat, a luat foc, ieri- dimineata, in statia Podari. Incendiul a izbucnit la ora 5.55, cind locomotiva pleca din gara. Reprezentantii CFR spun ca focul a izbucnit din cauze tehnice, iar Regionala Craiova va stabili valoarea pagubelor.

Din primele cercetari efectuate de pompierii militari, se pare insa ca incendiul a pornit de la generatorul electric supraincalzit, care a produs scintei si a aprins uleiul ars de pe podeaua locomotivei. Flacarile au fost stinse de pompieri si de persoanele care erau in zona.

Incendiator de case in centrul Craiovei

Un alt incendiu a izbucnit ieri-noapte, la locuinta Mariei Dumitru, din strada C.D. Fortunescu, nr. 18. Focul a fost provocat de o mina criminala, insa flacarile nu au avut timp sa se extinda, pompierii militari intervenind pentru stingerea acestuia. Politia municipiului Craiova continua cercetarile pentru identificarea autorilor care au incendiat casa.

In aceeasi noapte, pompierii au intervenit si in comuna Ghercesti, la domiciliul lui Augustin Soreanu. Casa acestuia a fost la un pas de a se transforma in scrum, dupa ce un scurtcircuit a provocat un incendiu. Pagubele sint de aproximativ cinci milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS