17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScoala nr. 24 - paralizata

Scoala nr. 24 – paralizata

O isterie generala s-a declansat ieri la Scoala generala nr. 24 din Craiova, in urma raspindirii zvonului potrivit caruia un elev al clasei a VII-a H ar fi descarcat in sala de curs un spray paralizant. Chiar daca nu s-a stabilit inca adevarul, cert este ca profesori si elevi s-au comportat ca si cum un asemenea incident nu ar fi fost foarte grav. Si nu s-ar fi aflat nimic daca parintii ingrijorati si indignati nu ar fi sesizat respectivul fapt.

Se pare ca totul s-a petrecut in cursul orei de religie (15.30-16.30). Florin Nicolae, unul dintre elevi, s-ar fi ridicat din banca si ar fi utilizat in preajma colegilor un spray. Avind in vedere simptomele acuzate de copii, se presupune ca era un spray paralizant.

„Eu eram de serviciu, pe coridor, aproape de clasa lor. I-am vazut cum au iesit cu miinile la nas si la ochi, tipind“, spune Marilena C., eleva in clasa a VII-a.

„Noi nu am vazut cind a dat cu spray-ul, dar am simtit un miros ciudat. Ne usturau nasul si ochii“, spune o colega de clasa.

Doua ore mai tirziu, a ajuns la scoala si directorul Sandu Goiceanu, chemat insa numai la insistentele presei. „Nu stiu nimic, mi s-a spus sa vin repede pentru un secret profesional“, a spus acesta intrind pe usa. In scurt timp s-a lamurit despre ce era vorba. Secretul nu era de fapt decit pentru urechile ziaristilor, profesorii sustinind cu incapatinare ca nu s-a intimplat nimic. Cu toate acestea, directorul a mers la clasa a VII-a H si a discutat cu elevul in cauza, care a recunoscut ca a avut asupra lui un spray, pe care insa il dusese acasa in recreatie.

„Nu stim ce fel de spray a folosit, pentru ca nu l-am vazut. Vom demara insa o ancheta si, in cazul in care se constata ca este vinovat, se vor lua masuri drastice, conform regulamentului“. O jumatate de ora mai tirziu, Florin Nicolae nu a mai fost gasit in sala de clasa. Se pare ca a plecat de la scoala. In orice caz, ancheta va fi demarata de conducerea scolii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS