20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Noi condamnam

Nu vrem sa ne tirim zdrelindu-ne genunchii in coji de nuca aruncate temeinic de autoritati. S-a facut o revolutie (unii au si murit pentru asta) ca sa fim liberi. E vreun plan dublu de martiri la deceniu?

Am tratat procesele cu prefectul de Olt ca pe oricare altele pe care Gazeta de Sud le-a avut de-a lungul anilor. Am asteptat deznodamintul cu incredere si respect in Justitie. Frumoasa cu balanta in mina ar fi trebuit sa fie cu ochii acoperiti, dar n-a fost sa fie asa. Cineva i-a furat valul. Si, pentru ca nu parea de ajuns, a mai si violat-o.

Hotaririle Judecatoriei Slatina si Tribunalului Olt ne-au stupefiat. Nu neaparat prin cuantumul sanctiunii, ci prin imensitatea erorii savirsite de niste judecatori, unul dintre ei presedinte de judecatorie, poate incapabili, poate presati politic, poate slugarnici fara motiv, asa, din formatie, cine stie, dar sigur rau-intentionati. Judecata lor a inclinat brutal intr-o parte, intre actele depuse la dosar si deciziile lor e o prapastie, intre aplicarea corecta a legii si actul lor de justitie e un ocean… Incredibil, dar primul gind care-ti vine in minte, dupa studierea cazului, e ca nici macar n-au citit acest dosar.

Legea a fost strimb aplicata, e tot ceea ce conteaza, si acesti indivizi nu numai ca nu au habar de ceea ce inseamna presa (stiu ei oare ca 600 de milioane inseamna salariul unui redactor pe 15 ani sau fondul de salarii al unui ziar maricel?), ci au calcat violent si definitiv pe lege, fortindu-ne acum sa mergem tiris cu jalba-n protap la mai-marii zilei pentru indreptarea erorii. A erorii lor.

Dar nu o vom face. Il vom lasa pe statul roman, despre care se spune la televizor ca e democrat, sa isi rezolve problema.

Noi condamnam. De aceasta data, avem prilejul, puterea si datoria date de cei care nu trebuia sa ajunga niciodata in aceasta situatie. Sa condamnam aceasta intimplare la oprobriul public al zecilor de mii de cititori. E singura atitudine pe care putem conta in lipsa aplicarii corecte a legii.

Domnilor care decideti pe unde va trece firul vietilor noastre, sa va fie clar un lucru: noi nu vrem sa ne tremure pixul in mina atunci cind scriem si nici nu trebuie sa lasam in urma litere strimbe caci se zdruncina rau democratia!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS