11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpartirea arbitrara a pamintului continua sa genereze divergente

Impartirea arbitrara a pamintului continua sa genereze divergente

Problema pamintului in judetul Olt este departe de a fi rezolvata. Din totalul de 172.000 de titluri de proprietate, cite ar trebui emise fostilor proprietari, au fost date pina in prezent 161.200. Desi acest lucru inseamna ca eliberarea titlurilor merge intr-un ritm destul de rapid – numai anul trecut fiind date 16.000 de titluri, respectiv 94,3%, ceea ce situeaza judetul Olt pe locul sapte intr-un clasament neoficial pe tara-, problema este departe de a fi rezolvata.

Oficialii Prefecturii Olt au afirmat ca impartirea „dupa ureche“ de catre unii primari a suprafetelor de teren a facut ca 1.078 de locuitori ai judetului sa depuna plingeri la prefectura cu privire la ilegalitatile din domeniu. Peste 449 de contestatii au fost admise ca fiind intemeiate. In prezent, sint analizate circa 170 de dosare cu contestatii si se spera ca vor fi rezolvate pina la sfirsitul lunii martie.

Expertul guvernamental de pe linga Prefectura Olt da dreptate contestatarilor

Gheorghe Mihail, expertul guvernamental desemnat de Bucuresti pentru a tine sub observatie situatia din judetul Olt, a spus: „Nu trebuie sa ne mire ca foarte multi cetateni au reclamat ca nu li s-a impartit corect pamintul pentru ca oamenii mentioneaza numeroase aspecte negative. Numarul mare de petitii adresate prefecturii, presedintiei, tribunalului sau altor foruri este cauzat in mare masura si de modul cum unii primari din judet inteleg sa se implice in solutionarea unor asemenea probleme. Nu poti sa raspunzi la o asemenea sesizare cu formulari evazive de genul: «Adresati-va instantelor superioare…!» Oamenii merg mai departe, ajungind chiar si pina la instante internationale! Acest lucru nu face altceva decit sa afecteze imaginea tarii si sa demonstreze ca puterea in Romania este incapabila sa-si rezolve problemele de acest gen“.

Printre localitatile judetului unde eliberarea titlurilor de proprietate merge lent, se numara Maruntei, Optasi-Magura, Voinesti, Topana etc. De altfel, primarul ultimei comune mentionate, Gheorghe Barbu, a fost exclus la sfirsitul saptaminii trecute din rindul partidului de guvernamint din care facea parte din cauza modului in care a inteles sa rezolve problema titlurilor de proprietate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS