14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpatiile comerciale ale statului, vindute prin licitatie publica

Spatiile comerciale ale statului, vindute prin licitatie publica

Spatiile comerciale si de prestari servicii care apartin statului sau regiilor autonome din subordinea primariilor vor fi vindute prin licitatie publica cu strigare. Potrivit Legii nr.550/2002, intrata in vigoare pe 5 noiembrie, toate consiliile locale aveau obligatia ca, in termen de 15 zile de la intrarea in vigoare a legii, sa comunice lista cu spatiile comerciale care vor fi vindute prin licitatie publica, banii obtinuti din vinzari urmind sa intre in bugetul localitatii, in proportie de 85 la suta. Restul de 15 % trebuie sa fie utilizati pentru plata comisiei de licitatie si pentru virarea catre bugetul de stat.

Daca in judet nu sint probleme deosebite, nu acelasi lucru se intimpla in Craiova, unde se pare ca singura modalitate de achizitionare a unor spatii, mai ales in zona centrala, trece prin salile de judecata. Administratia craioveana nu a intocmit pina in prezent o lista cu spatiile care urmeaza sa fie vindute prin licitatie, desi data limita a fost depasita cu aproape trei saptamini.

„Singura primarie care nu a comunicat pina la data limita lista cu spatiile comerciale care fac obiectul legii mentionate este cea din Craiova. Celelalte au comunicat ca pe teritoriul lor administrativ nu exista nici un spatiu comercial care sa se incadreze in lege“, a mentionat Eugen Marinescu, directorul Directiei de contencios-administrativ si avizul legalitatii actelor din cadrul Prefecturii Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS