11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Craciun fara apa

Locuitorii municipiului Drobeta Turnu Severin ar putea ramine fara apa potabila, din 20 decembrie, din cauza datoriilor pe care societatea SECOM SA le are catre SC ELECTRICA SA. Furnizorul serviciilor de apa-canal a primit ieri o somatie, prin care a fost anuntat ca, daca nu plateste restantele, de aproximativ trei miliarde de lei, se va trece la intreruperea curentului, ceea ce va duce la sistarea furnizarii apei potabile in municipiu. Directorul economic al societatii SECOM, Liviu Lepri, a spus ca situatia aceasta a aparut din cauza agentilor economici care au mari restante: „Pe primul loc se situeaza Spitalul Judetean Mehedinti, cu 1,3 miliarde de lei, din care 151 de milioane de lei sint numai penalitati“.

Directorul SC ELECTRICA SA, Constantin Bugaru, a spus ca spera sa nu se ajunga la o situatie limita: „Nu am intrerupt pina acum, in totalitate, alimentarile cu apa. Noi incercam sa gasim o solutie pentru plata facturii, suma datorata pentru luna noiembrie fiind de 2,7 miliarde de lei“. Societatea de apa-canal SECOM SA Drobeta Turnu Severin are de incasat, de la asociatiile de proprietari- locatari, peste 7,8 miliarde de lei. „Cele mai mari probleme le ridica asociatiile din zona Schela Cladovei, cu datorii de peste un miliard, si din zona Veterani. Cea mai mare datorie o inregistreaza Asociatia nr.58, care are o restanta de 400 de milioane de lei, iar citeva asociatii au datorii mai vechi de sase luni“, a spus Iulian Berciu, directorul SC SECOM SA Drobeta Turnu Severin.

„N-au bani de datorii, dar pentru cadouri gasesc!“

Avertizati zilele trecute ca vor fi debransati de la reteaua de energie electrica din cauza datoriilor mari, slatinenii sint acum amenintati si cu debransarea de la apa. Cel putin 18 asociatii de proprietari din municipiu sint in pericol de a ramine fara apa la robinet de Craciun din cauza debitelor de aproximativ 30 de miliarde de lei catre regia locala de apa, SC ACETI SA.

Directorul societatii ACETI, Florea Iancu, a declarat ca nu s-ar fi apelat tocmai in aceasta perioada la debransari daca locuitorii municipiului si-ar fi onorat mai intii facturile restante la intretinere si abia apoi ar fi cumparat centrale termice si cadouri specifice perioadei Sarbatorilor de iarna. „Ca un miracol, toti au acum bani sa-si cumpere diverse lucruri de valoare! Este chiar culmea: n-au bani sa isi achite datoriile, dar pentru cadouri gasesc!… Sa vedem ce vor face slatinenii care au preferat sa-si instaleze centrale termice sau apometre decit sa-si plateasca datoriile la intretinere atunci cind vor ramine fara apa la robinet! La ce-o sa le foloseasca centralele termice cumparate daca nu vor avea apa?“, a spus directorul Florea Iancu.

Primele asociatii de proprietari din rindul celor avizate, intre care un loc distinct il ocupa Asociatia nr. 24 (cu o datorie pe apartament de noua milioane de lei), vor fi debransate incepind de astazi. Directorul ACETI Slatina a mai precizat ca debransarile vor continua si in saptaminile urmatoare cu celelalte asociatii de proprietari din municipiu ai caror locatari nu platesc facturile la intretinere. In prezent, regia locala de apa are la rindul ei facturi restante catre furnizori de aproape 50 de miliarde de lei: 34 de miliarde la SC ALRO SA, 14 miliarde de lei la SC ALPROM SA si restul la ELECTRICA.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS