14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOltenii ar putea petrece Sarbatorile la lumina candelei

Oltenii ar putea petrece Sarbatorile la lumina candelei

Filiala judeteana Olt a SC ELECTRICA SA va debransa saptamina viitoare toti abonatii casnici care nu au achitat factura aferenta consumului de energie electrica pe luna noiembrie. Surse din cadrul societatii sustin ca datoriile consumatorilor casnici sint de peste 13 miliarde de lei, iar cele ale micilor si marilor consumatori ajung la aproximativ 200 de miliarde de lei. Debitele a jumatate dintre asociatiile de proprietari din Slatina sint de peste doua miliarde si jumatate de lei, cele mai mari datorii avindu-le asociatiile nr. 29, 50, 57, 17, 38 si 10. 30% dintre abonatii casnici din municipiu nu au platit pina in prezent nota de plata la energia electrica, totalul debitelor fiind de aproape un miliard de lei.

Nu poti sta nici fara curent, dar nici fara apa!

Nici primariile din judetul Olt nu stau prea bine la capitolul achitare a facturilor de energie electrica. Cea mai mare datorie o are Primaria Caracal – aproape trei miliarde de lei, Primaria Scornicesti ii urmeaza, cu 734 de milioane, si cea din Draganesti, cu peste 500 de milioane de lei. Primariile din comunele Barasti, Poboru, Spineni, Coteana, Dobretu si Deveselu au acumulat datorii la energia electrica de peste 700 de milioane de lei din cauza investitiilor pentru alimentarea cu apa a populatiei din zona.

In ceea ce priveste societatile comerciale restante, pe primul loc este ELECTROCARBON SA, cu aproape 74 de miliarde de lei, urmata de SC ACETI SA Slatina, cu 27 de miliarde, SC IGO SA Caracal – sapte miliarde de lei, SC RULMENTI SA Slatina – 5,2 miliarde de lei si SC CORAPET SA Corabia – zece miliarde de lei. Aceasta din urma este deconectata de la retea din luna martie a acestui an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS