11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNoi locuinte pentru tinerii craioveni

Noi locuinte pentru tinerii craioveni

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) si Ministerul Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei (MLPTL) vor construi in Craiova alte 252 de locuinte pentru tinerii pina in 35 de ani. Constructiile vor fi amplasate in cartierul Craiovita Noua, in vecinatatea blocurilor de apartamente si garsoniere care au aceeasi destinatie si care se afla deja in executie. Firma constructoare va fi decisa in maximum o saptamina, dintre cele trei societati care si-au depus ofertele pentru licitatia publica desfasurata la Bucuresti. In prezent, o comisie formata din specialistii ANL si MLPTL evalueaza solutiile tehnice si financiare ale firmelor SC CORA INVEST GROUP SA, SC ATLAS SA si SC NOVARA T IMPEX SRL, care se angajeaza sa predea locuintele la cheie in cel mult un an de la semnarea contractului.

Prezent in urma cu doua zile in Capitala, primarul Vasile Bulucea s-a interesat de evolutia licitatiei: „Am discutat cu directorul general Mocanu de la ANL si mi-a spus ca nu a fost stabilita inca firma cistigatoare. Sint mai multe criterii care se iau in calcul, dar factorul hotaritor este oferta financiara, care trebuie sa fie cit mai mica“.

Pina la sfirsitul lunii decembrie, primarul s-a angajat ca va da in folosinta primele 100 din cele 245 de apartamente pentru tineri, aflate in executie, si alte 40 de locuinte sociale, restul urmind sa fie predate in primul semestru al anului viitor. Tot la sfirsitul acestui an urmeaza sa se intocmeasca lista cu tinerii care au prioritate la acordarea locuintelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS