20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Jaf parintesc

Lucratorii Politiei Economico-Financiare doljene au dispus inceperea urmaririi penale impotriva a cinci persoane, actuale sau foste angajate ale Directiei Judetene pentru Protectia Drepturilor Copilului (DJPDC) Dolj. Este vorba despre Luminita Aurora Popescu – fosta directoare a DJPDC Dolj, Elena Cismarescu – fosta directoare economica, Ion Manea – fostul sef al Serviciului Administrativ, Paula Tutu – sefa a Centrului de Plasament Diosti, respectiv Pompiliu Bala – gestionar la acelasi centru de plasament.

In sarcina acestora a fost retinut faptul ca, in perioada 2000-2001, au „aranjat“ o serie de licitatii, platind pe anumite produse – in special alimente destinate copiilor institutionalizati – preturi exagerate fata de alte oferte. De asemenea, anumite reparatii efectuate la Centrul de Plasament Diosti au fost platite la o valoare mai mare decit devizul de lucrari. Tot in sarcina lor s-a retinut faptul ca anumite sume de bani provenite din donatii destinate copiilor au primit alte utilizari, cum ar fi achitarea unor facturi telefonice.

Prejudiciul total se ridica la circa 135 de milioane de lei. Cei cinci sint invinuiti pentru abuz in serviciu contra intereselor publice si deturnare de fonduri, infractiuni pedepsite cu pina la cinci ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS