19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOmorit cu furcile pentru o caruta cu iarba

Omorit cu furcile pentru o caruta cu iarba

• Un barbat din comuna doljeana Dobresti a fost ucis cu bestialitate de doi consateni • Unul dintre criminali a fost retinut de politie, iar celalalt se sustrage cercetarilor • In timpul desfasurarii anchetei, unul dintre autori si-a schimbat de mai multe ori declaratiile • Barbatul retinut mai statuse in spatele gratiilor aproape 30 de ani, iar acum va fi condamnat pentru omor

Anghel Mitran, de 68 de ani, din comuna Dobresti, s-a dus miercuri impreuna cu nora sa si Marian Ronan sa coseasca o caruta de iarba de pe terenul unchiului celui din urma. Gheorghe Mitritoiu, de 57 de ani, zis Lupu, cioban din Valea Stanciului si paznic in comuna Dobresti, insotit de o persoana inca neidentificata, i-a vazut pe cei trei si a crezut ca sint la furat.

Intre ei a izbucnit un scandal si au inceput sa se bata cu furcile:

„Eu cu socrul meu si cu inca un om ne-am dus sa cosim niste iarba pentru animale. Am incarcat caruta si apoi au venit Gheorghe Mitritoiu si inca unul pe care nu-l cunosc si s-au luat la bataie cu socru-meu. L-au pus jos si au inceput sa bage furcile in el“, povesteste Georgeta Mitran, nora victimei.

Femeia mai spune ca, atunci cind a vazut scandalul, a fugit cu caruta impreuna cu Marian Ronan, lasindu-si socrul pe cimp. Ei au anuntat Politia din Dobresti despre cele petrecute pe cimp.

Dupa ce a fost intepat de mai multe ori cu furcile de cei doi agresori, Anghel Mitran s-a mai tirit circa 300 de metri pina a fost vazut de un taran, care l-a urcat in caruta si l-a dus la Postul de Politie din Dobresti. De acolo, barbatul a fost transportat la Spitalul Segarcea, iar apoi la Spitalul de Urgenta Craiova. El a decedat pe masa de operatie.

„Eu sint paznic si i-am prins la furat“

Dupa ce a comis crima, Gheorghe Mitritoiu s-a intors la stina sa de pe raza comunei Valea Stanciului, unde si-a continuat treburile ca si cind nimic nu s-ar fi intimplat.

El a fost retinut de politistii din Valea Stanciului: „Am mers la el la stina si i-am spus sa ne insoteasca, pentru ca l-a batut pe Anghel. A recunoscut imediat si a spus ca trebuia sa-l omoare“, spune Ionel Spiridon, seful Postului de Politie Valea Stanciului.

In timpul desfasurarii audierilor, autorul crimei si-a schimbat declaratia de mai multe ori, spunind ca a fost singur, iar apoi ca a fost cu un cetatean pe care nu-l cunoaste si care „s-a oferit sa-i dea o mina de ajutor ca sa-l omoare pe Anghel.“ El mai spune ca victima venise la furat si nu a vrut sa plece de acolo:

„Eu sint paznic pe comuna Dobresti. Anghel cu noru-sa si cu un cetatean au venit la furat. Eu i-am vazut si le-am spus sa dea iarba jos si sa plece, dar ei nu au vrut. Anghel a luat furca si m-a amenintat. Atunci ne-am luat la bataie“, spune Gheorghe Mitritoiu.

Criminalul mai statuse aproape 30 de ani in inchisoare

Barbatul care a recunoscut crima a mai fost condamnat de mai multe ori pentru tentativa de crima, furt si alte infractiuni, adunind in total aproximativ 30 de ani de detentie. Se pare ca intre el si victima exista un conflict mai vechi, iar faptul ca Anghel Mitran „a incercat sa fure“, dupa cum spune autorul, a constituit doar un pretext pentru comiterea crimei.

Pentru noua sa fapta, Gheorghe Mitritoiu va fi condamnat pentru infractiunea de omor calificat si risca sa stea in spatele gratiilor 25 de ani. Politia si procuratura continua cercetarile pentru a stabili daca la omor au participat doua persoane, dupa cum reiese din declaratiile unor martori, sau una singura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS