19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFursecuri cu muste pudrate si fulgi de fasole cu aripioare

Fursecuri cu muste pudrate si fulgi de fasole cu aripioare

Fursecuri asortate cu…muste ametite si pudrate, faina expirata, fulgi de fasole cu…aripioare si pinze de paianjen, marfa fara documente de provenienta si mincare pentru pisici si ciini cintarita pe aceeasi balanta cu alimentele; cam asta era oferta comerciantilor din complexul din cartierul craiovean Brazda lui Novac la sfirsitul acestei saptamini, cind au fost controlati de catre reprezentantii OJPC. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj au sanctionat peste zece unitati care nu respectau normele legale de depozitare si comercializare a marfurilor.

„Nici o pravalie fara nereguli“ pare sa fie noua deviza a comerciantilor autohtoni. Uneori acestia sfideaza insa si cele mai elementare reguli de igiena, dovedind lipsa de respect pentru toti cei care le calca pragul pravaliei.

In cartierul Brazda lui Novac, orice pofta culinara moare la prima privire aruncata prin vitrine. Exemplul concludent este desertul oferit de SC INGSAL SA: fursecuri Luminita si prajituri Leonard, prin a caror folie protectoare rupta patrunsesera citeva muste, ametite intr-o clipita de arome si cazute captive in zaharul farin.

Fulgi de fasole… populati cu ginganii

Daca la SC ADRAMIR COM SRL si la SC FULGUT SRL nu s-au gasit decit citeva pungi de faina expirata si lipseau documentele de provenienta a marfii si certificatele de calitate, la SC DOMINUS II, insectele luasera in stapinire cuseta vitrinei in care erau depozitati fulgii de fasole vrac. Inspectoarea de specialitate Melania Olaru nu a putut sa exclame, oripilata, cu miinile pline de pinze de paianjen si cu ochii la ginganiile care misunau prin marfa, decit: „Misca!“. Dar mustele si gongile se pare ca nu sint singurele vietati puse la loc de cinste in unitatea cu pricina. Ciinii si pisicile se bucura de o la fel de mare consideratie, avind in vedere ca mincarea lor este cintarita pe acelasi cintar pe care poposesc la dramuit alimentele destinate clientilor…cuvintatori.

Nici societatea SC VOLANUL SA nu duce lipsa de „zburatoare“. Toata marfa vinduta vrac – mentosane, covrigei, biscuiti, napolitane, alune, nuca de cocos etc. – era „bintuita“ de mustele care profitau din plin de lipsa foliilor protectoare. O alta unitate controlata a fost SC FEREKA SRL. Bateriile comercializate in cadrul societatii nu erau testate inainte de a fi vindute.

Inspectorii au lasat la sediile unitatilor controlate invitatii la OJPC Dolj, urmind sa fie stabilite sanctiunile pentru fiecare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS