11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSoldatul Marius Achim Nica a fost arestat

Soldatul Marius Achim Nica a fost arestat

Arma si munitia nu au fost gasite

Militar in termen la UM 01172 Caransebes, Marius Achim Nica, de 20 de ani, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile, de catre procurorii Parchetului Militar Timisoara. Mandatul a fost emis joi seara, pentru incalcare de consemn, dupa ce anchetatorii au stabilit ca soldatul a incercat sa-i induca in eroare cind a sustinut ca a fost atacat de un individ care i-a luat arma si incarcatorul cu 30 de cartuse. Sute de politisti din Mehedinti, Caras-Severin, Hunedoara si Timis au fost in alerta de gradul 0, timp de 48 de ore, in cautarea presupusului atacator.

Soldatul a sustinut in fata anchetatorilor ca a fost atacat, in noaptea de 10 spre 11 septembrie, de un necunoscut si deposedat de arma din dotare, un Kalasnikov calibrul 7,62 mm, si de un incarcator cu 30 de cartuse. El l-a descris chiar pe agresor, dar cele patru declaratii date au fost contradictorii, ceea ce i-a determinat pe procurori, dupa ce l-au supus testului cu detectorul de minciuni, sa-l considere principalul suspect. In cele din urma, Adrian Marius Nica a recunoscut ca si-a pierdut arma si munitia in padure, in timp ce era la cules ciuperci. De teama sa nu fie pedepsit, el s-a automutilat, taindu-se cu un cutit pe fata, pe brat si pe git, pentru a parea ca a fost atacat.

Militarul nu mai stie unde si-a pierdut armamentul

Ieri ar fi trebuit sa inceapa, in judetul Caras-Severin, vizita presedintelui Republicii Croate, Stipe Mesici. Gazda presedintelui croat, Uniunea Democrata a Croatilor din Romania, s-a pregatit intens de mai multe zile, pentru ca totul sa se desfasoare conform protocolului. In ultimul moment, Presedintia Romaniei a instiintat Prefectura Caras-Severin ca vizita lui Stipe Mesici a fost contramandata, principalul motiv fiind ca politistii nu au gasit inca pistolul mitraliera si cele 30 de cartuse. Potrivit purtatorului de cuvint al IJP Caras-Severin, inspector principal Dan Bortis, soldatul nu mai stie unde si-a pierdut arma si munitia. Chiar daca efectivele filtrelor de politie sint mai reduse, zeci de politisti continua sa caute arma in apropierea depozitului de munitie al unitatii. Totodata, au fost luate masuri de intarire a sigurantei in zona, comisia de la Timisoara, deplasata la fata locului pentru cercetari, ajungind la concluzia ca sistemul de securitate al depozitului de munitie, unde a avut loc incidentul, poate fi penetrat cu usurinta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS