9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn mehedintean a plutit timp de trei ore pe Dunare

Un mehedintean a plutit timp de trei ore pe Dunare

Politistii de frontiera din sectorul Vrancea – Mehedinti au fost alertati zilele trecute de pescarii din zona ca un cetatean inoata pe Dunare, catre malul sirbesc. Fiind in imposibilitatea de a actiona, din cauza distantei prea mari de malul romanesc, politistii de frontiera mehedinteni au solicitat sprijinul pescarilor pentru a-l aduce inapoi pe malul romanesc. Cel in cauza a abandonat sacul de plastic in care erau haine si documente personale, pe care il avea asupra lui, si a reusit sa ajunga la malul sirbesc.

Politistii de frontiera din Mehedinti au informat imediat autoritatile de frontiera iugoslave si, intrind in posesia sacului de plastic, s-a reusit identificarea celui in cauza. Era vorba de Stefan Claudiu Meosu, de 19 ani, din satul Tismana – Mehedinti, cunoscut in evidentele Politiei de Frontiera cu antecedente penale, pentru comiterea aceleiasi infractiuni, de trecere frauduloasa a frontierei de stat, inca de la virsta de 15 ani. Politistii din Mehedinti si autoritatile iugoslave l-au dat in urmarire locala.

Pe 21 august, Stefan Claudiu Meosu a fost identificat de catre o echipa de jandarmi, in zona autogarii, si predat politistilor de frontiera, pentru continuarea cercetarilor.

Tinarul fugar le-a declarat politistilor ca a vazut ca era cautat de autoritatile romane si iugoslave si ca, pentru a nu fi prins, a plutit pe Dunare timp de trei ore, pentru a nu face zgomot. Imediat dupa ce politistii de pe ambele maluri s-au indepartat, el s-a reintors pe malul romanesc. A stat ascuns si a dormit pe strazile municipiului Drobeta Turnu Severin, pina in momentul in care a fost gasit de jandarmi si predat Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.

„Celui in cauza i s-a intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, fapta prevazuta si pedepsita de art. 70, al. 1 din Ordonanta Guvernului 105/2001“, a spus cpt. Mariana Cenea, purtatorul de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS