19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalViceprimarul din Rovinari, acuzat de dare de mita

Viceprimarul din Rovinari, acuzat de dare de mita

Viceprimarul orasului Rovinari, Dumitru Iordache, este de mai multe luni in atentia politiei si a Parchetului. Acesta este cercetat de Politia Rovinari pentru infractiunea de abuz in serviciu. In acelasi timp, la Parchetul Local din Tirgu Jiu au fost audiati toti cei 19 consilieri locali din Rovinari, verificindu-se daca Dumitru Iordache a incercat sau nu sa-l mituiasca pe consilierul Eugen Cruceru, cu zece milioane de lei, pentru a nu vota suspendarea din functie a lui.

Pe de alta parte, primarul Ilie Rautescu, nemultumit de neimplicarea viceprimarului in problemele comunitatii, l-a trimis pe acesta acasa, declarind ca Dumitru Iordache nu si-a indeplinit sarcinile de serviciu. Parerea celui acuzat despre aceasta situatie este ca unii consilieri locali comploteaza impotriva sa:

„Am avut un scandal cu consilierul Cruceru, care s-a aratat foarte nemultumit pentru ca nu am facut ce mi-a cerut el, adica sa favorizez pe cineva pentru un teren… Oricum, ceva ilegal. De aici au inceput chemarile in judecata pentru calomnie, iar acum, pentru abuz in seviciu. Numai ca eu pot dovedi ca nu sint vinovat de astfel de infractiuni. Bineinteles ca nu este adevarat ca am incercat sa-l mituiesc pe Cruceru. De ce m-ar fi interesat votul lui din toti cei 19 consilieri? In ceea ce priveste faptul ca primarul m-ar fi trimis acasa, pot sa spun ca a fost o discutie ca intre un sef si subaltern, adica mi-a spus ca, daca nu facem lucrul x pina la ora trei, ne putem duce cu totii acasa. In realitate, o parte dintre consilieri sint impotriva mea si cauta prin orice mijloace sa-mi arate acest lucru“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS