11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPSD nu este in razboi cu presa

PSD nu este in razboi cu presa

Ministrul informatiilor publice, Vasile Dincu, a declarat ieri, la conferinta de presa a PSD, ca, prin afirmatiile sale privind grupuri de interese care platesc cu 5.000-100.000 de dolari ziaristi pentru aparitia unor anumite subiecte in presa, nu a facut decit sa repete ceea ce a spus presa locala, precizind ca PSD nu este in razboi cu presa.

Dincu a relatat ca, intrebat de un ziarist despre lucrarile seminarului de la Poiana Brasov la care participase, a raspuns ca a auzit din partea presei locale doua observatii. „Prima se referea la faptul ca presa centrala este prea apropiata de putere si beneficiaza de mai multe fonduri din publicitate si eu am spus ca acest lucru nu este adevarat. A doua se referea la o serie de scandaluri din presa, care ar avea la baza grupuri de interese economice, care au ca miza sume intre 5.000 si 100.000 de dolari. Am repetat discutiile auzite la presa locala“, a precizat Dincu. El a aratat ca nu este atit de „irational“ incit sa duca o lupta cu presa. „Era una din dezbaterile de la workshop“, a precizat Dincu.

Potrivit ministrului informatiilor publice, nu exista un razboi al PSD cu presa, ci „relatii normale“. El a adaugat ca guvernul si PSD au demonstrat acest lucru prin masurile pe care le-au luat, de a initia Legea accesului la informatiile cu caracter public, legea transparentei decizionale, de a aviza negativ Legea jurnalistului, de a da posibilitatea de cumparare a spatiilor din Casa Scinteii, de a lansa dezbateri publice inainte de a promova unele legi, de a permite ca doi membri ai Clubului Roman de Presa sa intre in Consiliul de Administratie al Rodipet, de a permite accesul la teleconferintele cu prefectii.

„Nu exista nici un jurnalist in detentie si recomandarea noastra este ca nici un jurnalist sa nu fie condamnat pentru calomnie“, a aratat Dincu. El a mai spus ca presa este mai puternica decit puterea politica. „Nu putem sa stricam imaginea presei pentru ca credibilitatea jurnalistilor intrece credibilitatea oamenilor politici“, a aratat Dincu. Secretarul general al PSD, Cozmin Gusa, a apreciat ca „nu trebuie exagerat in aceasta perioada“.

In opinia lui Gusa, presa si mediul politic sint „complementare“. „Nu ne putem inchipui sa ne exprimam in absenta dumneavoastra. Accidente pot sa apara. Nu trebuie sa ajungem in capcana in care mediul politic sa nu se poata exprima despre presa. Nu se poate plinge nimeni ca presa nu ar fi respectata“, a mai spus Gusa. Ministrul Vasile Dincu a participat vineri, la Poiana Brasov, la un workshop pe tema „Interactiunea guvern – mass-media, perspective americane si romanesti“, la care au fost prezenti jurnalisti de marca de la CNN, National Geographic si USA Today.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS