20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Nou-nascut devorat de sobolani si ciini

Un nou-nascut a fost gasit simbata in subsolul blocului A5 din comuna Matasari. Corpul, intrat deja in putrefactie, a fost gasit de citiva locatari care au simtit mirosul si care au coborit in subsolul blocului. Bebelusul a fost adus la morga Spitalului din Tirgu Jiu, pentru efectuarea necropsiei. Trupul micutului nu mai avea capul si membrele superioare, care au fost devorate de sobolani si ciini. Iulian Dascal, medic legist la Medicina Legala din Tirgu Jiu, a spus: „Va fi foarte greu sa vedem daca a fost nascut mort sau viu, din cauza ca este in stare avansata de putrefactie. Cred ca a fost aruncat acolo de vreo patru-cinci zile. Linga el a fost gasita si placenta si cordonul ombilical. Placenta are 350 de grame, iar copilul pare sa se fi nascut normal“. Politistii din Matasari au demarat cercetarile in vederea identificarii celei care si-a abandonat copilul.

(E.M.)

Accident ca la Caracal

Un tinar de 19 ani a fost ranit grav in urma unui accident rutier petrecut in noaptea de 24 spre 25 mai, pe Calea Bucuresti, in apropiere de McDonald’s. Mihai-Iulian Dutescu, din Craiova, era impreuna cu inca doi tineri in autoturismul Oltcit cu numarul de inmatriculare DJ-02-EDY, condus de prietenul sau Eduard Gabriel Picu, cind autoturismul a fost lovit din dreapta de un VW Golf. Soferul acestuia, Dragos-Iulian Tuta, de 22 de ani, din Caracal, tocmai incerca sa efectueze o manevra de intoarcere fara sa dea prioritate Oltcitului care circula in aceeasi directie. In urma impactului, Mihai Dutescu a suferit leziuni grave, el fiind internat in Sectia ortopedie a Spitalului Clinic nr.1 Craiova, cu diagnosticul politraumatism.

(S.T.)

Carne de provenienta suspecta in Piata Veche

Politistii doljeni au efectuat simbata o serie de controale in piete, tirguri si oboare, pe toata raza judetului, in vederea combaterii comertului ilicit. Au fost constatate peste 99 de abateri contraventionale, sanctionate cu amenzi in suma totala de peste 56 de milioane de lei, valoarea bunurilor confiscate depasind 17 milioane de lei. Cu aceasta ocazie, oamenii legii l-au depistat pe Ion Mihai, patronul firmei SC CENTRUL DE CARNE IRINEL SRL din Piata Veche a Craiovei, care le oferea cumparatorilor carne de porc si de vita fara documente de provenienta si certificate de calitate. „Irinel“ a fost sanctionat contraventional, fiind totodata „usurat“ si de cele 154 kg de carne suspecta.

(A.D.)

Inapoi dupa gratii

Doi tineri au fost prinsi in flagrant de politistii craioveni tocmai cind incercau sa sparga un apartament. In noaptea de 22 spre 23 mai, craiovenii Mitel Badea, de 27 de ani, si Florian-Dragos Galiceanu, de 20 de ani, s-au gindit sa faca rost de cele necesare dintr-un apartament care nu era al lor. N-au apucat sa-si duca la bun sfirsit spargerea planificata cu grija, ca politistii i-au luat ca din oala. Cei doi au fost retinuti pentru savirsirea infractiunii de tentativa de furt. Cind au fost prezentati Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova, procurorii au decis ca Florian-Dragos Galiceanu, recent eliberat din penitenciar, sa se intoarca in spatele gratiilor macar pentru 30 de zile, iar Mitel Badea – si el recidivist – sa fie cercetat in stare de libertate.

(A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS