11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTyson a lovit o zi prea devreme

Tyson a lovit o zi prea devreme

O femeie a fost atacata joi seara de doi ciini din rasa Rottweiler. Ea a ramas infirma pe viata. Bratul drept sfisiat de ciini i-a fost amputat, iar cel sting este paralizat. Desi au trecut mai bine de 24 de ore de la interventia chirurgicala, batrina nu stie ca mai are doar o singura mina. Proprietarul ciinilor agresori a scapat doar cu o amenda contraventionala de pina la 20 de milioane de lei pentru vatamare corporala. Pe numele lui nu se va intocmi dosar penal deoarece OG 55/2002, care reglementeaza regimul detinerii ciinilor periculosi si agresivi, intra in vigoare abia astazi.

O batrina din Craiova a fost atacata joi seara de doi ciini din rasa Rottweiler, in apropierea locuintei sale de pe Aleea Simnic. Ileana Badescu, de 72 de ani, se intorcea acasa si a fost atacata de ciini.

Vecinii povestesc ca au asistat neputinciosi la atacul ciinilor asupra femeii si ca nu au avut curaj sa se apropie pina cind nu a iesit stapinul acestora din curte. Ei sustin ca tragedia nu ar fi avut loc daca animalele ar fi fost legate, iar poarta inchisa.

„Daca nu iesea Stelica Buduru, tatal proprietarului ciinilor, nu stiu ce s-ar fi intimplat. Probabil ca ar fi omorit-o. El a si dus-o la spital“, a spus Ileana Nedelcu, vecina.

„Am vazut cu ochii mei cum trageau ciinii de ea. Dar nu am avut ce face. Mi-a fost frica sa ma apropii. Era de asteptat sa se intimple asa ceva pentru ca nu o data au fost probleme cu ciinii vecinului. Mie mi-au mincat capra si toate gainile din cotet, iar lu’ mosul meu i-au mincat trei porci. Sint un pericol“, a spus Verginia Coanda, o alta vecina a victimei.

Ileana Badescu si-a pierdut bratul drept, iar pe cel sting il are paralizat. „Nu s-a mai putut face nimic. Oasele erau zdrobite. Bratul drept i-a fost amputat la o treime de la cot. Din pacate, nici pe cel sting nu si-l va mai putea folosi multa vreme de acum incolo deoarece coltii ciinelui i-au atins nervul radial. Mai are citeva muscaturi pe spate, dar nu foarte grave“, a spus dr. Dan Tarnita, medic primar ortoped in cadrul Spitalului Clinic nr.1 Craiova.

Medicii au mai spus ca muscatura canina este foarte periculoasa, cu risc biologic mare (aparitia infectiilor).

Batrina nu stie ca nu mai are un brat

Ileana Badescu este in afara oricarui pericol si a depasit socul traumatic, dar nu si pe cel psihic, sustin medicii. Desi au trecut mai multe ore de la interventia chirurgicala, batrina nu pare sa stie ca mai are doar o singura mina.

Femeia spune ca atunci cind a fost atacata a incercat sa se apere, insa unul dintre ciini a doborit-o la pamint: „Nu i-am vazut cind au venit la mine. Am incercat sa ma apar cu o nuia, am dat cu bolovani si cu ce am mai gasit pe linga mine, dar degeaba. M-au pus jos si n-am mai stiut nimic de mine. Acum ma junghie miinile… si nu stiu de ce nu imi pot misca mina asta“, spunea batrina, incercind sa-si ridice ciotul de mina care i-a mai ramas.

Fiul Ilenei, Leon Badescu, a fost anuntat de vecini ca mama sa a fost mutilata de doi rottweileri. „Nu a vrut sa stea cu mine in cartierul Rovine. Si acum uite ce s-a intimplat! Mereu erau ciini multi pe strada. Veneau de la groapa de gunoi. Iar vecinul asta, Stelica, isi tinea ciinii dezlegati si lasa poarta deschisa. Am sa-l dau in judecata si am sa-i cer sa-i plateasca lui maica-mea pensie“.

Rottweilerul Tyson a fost… provocat

Politistii din cadrul Sectiei nr. 4 Craiova au inceput chiar joi seara cercetarile. Desi initial demarasera o ancheta cu caracter penal impotriva proprietarului ciinilor, Adrian Gabriel Virdol, pentru comiterea infractiunii de vatamare corporala grava, ieri-dimineata, oamenii legii au constatat ca OUG 55/2002 care reglementeaza regimul detinerii ciinilor periculosi si agresivi intra in vigoare abia astazi.

„Cercetarile vor continua. Proprietarul va primi o amenda contraventionala intre 400.000 si 20 de milioane de lei. Pe cale civila, familia victimei poate sa-l actioneze in instanta. Va plati daune morale. Fie va angaja pe cineva sa o ingrijeasca pe batrina la domiciliu, fie ii va plati o pensie de intretinere. Situatia este destul de grava“, a spus lt. Mihai Nita.

Pina la finalizarea cercetarilor, ciinii au ramas in custodia lui Adrian Gabriel Virdol. Proprietarul ciinilor nu recunoaste ca rottweilerii sai au mutilat-o pe batrina. El sustine ca femeia a fost atacata de niste maidanezi veniti de pe rampa de gunoi: „In momentul atacului, tatal meu sta de vorba cu niste vecini. M-a strigat cind o haita de ciini din rampa de gunoi au intins-o pe jos pe batrina si i-au smuls bratul. Am luat-o si am dus-o la spital. Daca primesc amenda de 20.000.000 de lei voi face contestatie deoarece Tayson a fost provocat. Daca se dovedeste ca este numai vina lui Tayson, voi suporta consecintele“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS