9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Stiri diverse

Constantina a fost injunghiata de concubin

Constantina Epure, de 33 de ani, din comuna Dobrosloveni – Olt, a fost victima unei agresiuni pe 19 mai. Cel care a atacat-o nu este altul decit concubinul ei, Bebe Varjoache, de 34 de ani, din Caracal. Intimplarea s-a petrecut intr-o incapere din incinta punctului termic din cartierul Dr. Marinescu din Caracal, unde cei doi locuiau. Totul a pornit de la o discutie in contradictoriu intre cei doi, la care s-a adaugat si consumul exagerat de alcool al concubinului. Cu ajutorul unui cutit, Bebe si-a injunghiat consoarta de trei ori. Victima a fost internata la Spitalul din Caracal, cu diagnosticul plagi taiate latero-cervical stinga, umar sting cu pneumotorax. Constantina Epure este internata in Sectia chirurgie toracica de la Spitalul Judetean Slatina, starea ei de sanatate fiind buna. Bebe Varjoache s-a ales cu dosar penal si a fost retinut de politisti pentru incalcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, urmind a fi apoi prezentat Judecatoriei Caracal.

(M.M.)

Dupa moartea sotului, o craioveanca nu a mai suportat singuratatea si s-a spinzurat

Raducan Elisaveta, de 57 de ani, din Craiova, s-a spinzurat in magazia casei, in noaptea de 19 spre 20 mai. Trupul femeii a fost gasit abia ieri, in jurul prinzului, de catre Stanciu Dragos, nepotul in virsta de 12 ani cu care locuia Elisaveta. Acesta a spus ca femeia a disparut de acasa de luni dimineata: „M-am trezit ieri (luni – n.r.) pe la ora 9.30, si nu am gasit-o in casa. Am crezut ca a plecat la cumparaturi. Dupa ce m-am intors de la scoala, spre seara, am dat telefon la tanti Ionica, sora ei din Mofleni, sa vad daca stie ceva de bunica. Azi-dimineata (ieri – n.r.), cind a venit tanti Ioana, am inceput sa o cautam prin casa. Am gasit-o in magazie, spinzurata de usa“. Baiatul a chemat imediat citiva vecini, in timp ce matusa lui a anuntat politia si Salvarea.

De trei luni, Elisaveta ramasese doar cu Dragos. Sotul ei a murit in februarie, iar fiica este plecata de mai multi ani in strainatate. Doar nepotul ii mai ramasese aproape, dar cu acesta abia daca vorbea. „E o haimana, un copil rau. Toata ziua se certa cu bunica-sa. Veta chiar spunea ca o sa puna politia pe el, ca nu-l mai suporta in casa. Totusi, nu cred ca s-a omorit din cauza lui. In urma cu vreo doua zile spunea ca, de la moartea barbatului, nu mai poate sa doarma. Ramasese singura, nu o ajuta nimeni“, a spus un vecin, indurerat de cele auzite. „Daca stiam ca are de gind sa se omoare, n-o lasam aici singura, o luam cu mine la Mofleni. Acum cine o sa aiba grija de amaritul asta de copil si de casa?“, se tinguie Vidica Ioana, sora Elisavetei.

(S.S.)

Si-a vindut masina pusa sub sechestru, apoi a reclamat furtul acesteia la politie

Politistii din judetul Olt au inceput urmarirea penala impotriva lui Sofia Ana Savu, de 49 de ani, din comuna Daneasa – Olt, pentru savirsirea infractiunilor de inselaciune, sustragere de sub sechestru si denuntare calomnioasa. Ea este acuzata ca, pe 9 ianuarie 2000, i-a vindut lui Ilie Tataru, din comuna Cobia – Dimbovita, un autoturism Dacia 1310, cu numarul de inmatriculare OT-88-AMY, contra sumei de 38.500.000 de lei. In momentul tranzactiei, Sofia Ana Savu i-a dat clientului asigurari cum ca masina ii apartine si ca nu este nici o problema, desi stia ca bunul respectiv se afla sub sechestru de citeva luni. Masura de executare silita fusese aplicata pe 26 aprilie 1999 de catre Biroul Executari Judecatoresti de pe linga Judecatoria Slatina pentru neplata ratelor si a dobinzilor aferente unui contract de imprumut incheiat de Sofia Ana Savu cu CEC Slatina. Ulterior vinzarii masinii, aceasta a depus plingere la Parchetul de pe linga Judecatoria Caracal, prin care reclama furtul autoturismului respectiv, indicindu-l totodata si pe autorul „jafului“ – un anume Ilie Tataru, dintr-o comuna dimboviteana. Cercetarile efectuate de politisti au descoperit la timp miscarea „victimei“, care acum trebuie sa suporte rigorile legii.

(M.M.)

Un copil de patru ani a fost accidentat de un tir turcesc

Samuel Costache, de patru ani, din Bechet, a suferit numeroase leziuni din cauza neatentiei unui sofer turc luni, 20 mai. Copilul era in Dacia unchiului sau, Nicolae Nicolici, si veneau de la Sadova spre casa. Selahattin Akyol, de 38 de ani, din Turcia, in timp ce conducea un autotren marca DAF, s-a angajat intr-o depasire neregulamentara si s-a ciocnit frontal de autoturism. In urma accidentului, Samuel Costache a fost transportat de urgenta la spital pentru ingrijiri medicale.

(R.G.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS