14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn craiovean s-a aruncat de la etajul noua

Un craiovean s-a aruncat de la etajul noua

Dorel Pascu, de 49 de ani, din Craiova, a decedat in seara de simbata, 18 mai, dupa ce s-a aruncat de la etajul noua al blocului in care locuia. Barbatul era inginer la SC AVIOANE SA si in urma cu aproximativ un an a suferit o puternica depresie psihica.

Simbata seara, Dorel Pascu a ramas singur acasa, sotia sa, asistenta medicala, fiind de garda. Dupa ce a baut citeva pahare de alcool, el a luat un scaunel si a iesit pe balcon. Dupa citeva minute, s-a urcat pe scaun si s-a aruncat de pe balcon.

Citiva locatari ai blocului A4, din cartierul 1 Mai, care stateau afara, pe banca, au auzit o bufnitura. „Ne-am dus sa vedem ce s-a intimplat si l-am gasit pe vecinul de la noua cazut in gradina. Apoi am anuntat imediat salvarea“, povesteste unul dintre martorii oculari.

Sinucigasul inca mai respira

Echipa SMURD, sosita in scurt timp la fata locului, l-a gasit pe Dorel Pascu inca respirind, cazut cu fata in jos.

„Pacientul prezenta politraumatisme, traumatism cranio-facial, toracic, fracturi costale multiple, fractura de bazin. I-am acordat masurile de prim ajutor si apoi l-am transportat la spital. La intrarea in urgenta a facut primul stop cardio-respirator, dar am reusit sa-l resuscitam. Dupa aproximativ 30 de minute a facut al doilea stop cardio-respirator, am incercat sa-l readucem la viata, dar nu l-am mai putut salva“, a spus dr. Septimius Antonie, medic specialist medicina de urgenta din cadrul SMURD.

Desi era cunoscut cu sindrom depresiv, Dorel Pascu nu a mai incercat niciodata sa se sinucida. El nu a lasat nici un bilet prin care sa-si motiveze gestul si nimeni nu stie de ce si-a luat viata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS