10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMizerie, haos si dezastru in centrul Craiovei

Mizerie, haos si dezastru in centrul Craiovei

• Locatarii din zona au avut trei zile de infern • Peste tot au ramas gunoaie

Tipete, expresii nu tocmai ortodoxe, mizerie, spatii verzi jucate in picioare, praf amestecat cu fum de la gratarele de mici – aceasta a fost atmosfera din perioada 17-19 mai, pe care primaria craioveana a oferit-o contribuabililor sai ce locuiesc in peste zece blocuri din aceasta zona.

Dupa ora 17.00 si pina noaptea tirziu, locatarii de acolo aproape ca nu mai aveau pe unde sa iasa sau sa intre in blocuri din cauza aglomeratiei. Zeci de mii de craioveni au lasat in urma lor un adevarat dezastru. Spatiile verzi s-au transformat in pamint batatorit pe care nu mai exista decit hirtii, pahare de plastic strivite si chistoace de tigari.

Pe linga toate acestea, peste tot miroase a urina. In fiecare noapte, petrecerea a continuat pina spre zori, chiar daca standurile de bere isi incetau activitatea seara. Baietii de cartier aveau grija sa-si faca rezerve de bere care sa le ajunga toata noaptea. Vinzatorii de la gratarele de mititei primeau comenzi pina li se termina materia prima.

Tinerii pusi pe chef

n-au ezitat sa sparga linistea noptilor cu tipete, risete sau injuraturi. Comerciantii continuau sa vinda baloane umplute cu heliu sau bastonase fluorescente, strigind continuu: „Hai, neamule, la…!“. Vinzatoarele de la magazinul de piine au spus ca in doua ore au vindut marfa in valoare de 20 de milioane, suma pe care o incasau de regula in cinci zile: „S-a vindut totul la blana – biscuiti, cornuri, covrigei etc“.

Organizarea festivalului a lasat de dorit si din punct de vedere logistic. Scena a fost neinspirat asezata. Doar cei care se aflau pe directia ei puteau sa vada ce se intimpla acolo. Flancurile erau obturate de pomi sau panouri publicitare. Minunata idee de a devasta centrul orasului apartine in exclusivitate edililor Craiovei.

In toate tarile civilizate, astfel de festivaluri si concerte sint organizate pe stadioane sau in locuri special amenajate, unde nu este nimeni deranjat. In Craiova, alesii locali prefera sa faca dezastru sub nasul contribuabililor decit sa deranjeze stadionul pe care-l au in proprietate. Acolo trebuie sa se ocupe ei de curatenie, ceea ce-i depaseste.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS