10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTirg de joburi in domeniul tehnologiei informatiei

Tirg de joburi in domeniul tehnologiei informatiei

Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica din Craiova este, in perioada 14-16 mai, gazda „Soft Market – 02“, primul tirg de joburi in domeniul calculatoarelor organizat vreodata in zona Olteniei. Coordonata de Organizatia Studentilor din Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica (OSACE), Asociatia Studentilor in Drept din Universitatea Craiova (ASD-UC), Societatea de Stiinte Economice (SSE) si sub patronajul direct al Guvernului Romaniei, manifestarea se doreste a deveni una traditionala, care sa ajute la imbunatatirea relatiilor dintre angajatori si viitorii ingineri, asa cum sublinia, in cuvintul de deschidere, prof. Constantin Marin. In afara de tirgul de joburi, vor mai avea loc si seminarii si workshopuri („ateliere“) pe teme adiacente.

Pentru aceasta prima editie, organizatorii au reusit sa adune o multime de invitati de marca. Vor fi prezenti reprezentanti ai Ministerului Educatiei si Cercetarii, ai Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, deputatul Varujan Pambuccian, presedintele comisiei de specialitate a Camerei Deputatilor, precum si ai administratiei publice locale, organizatorii sperind chiar in prezenta primarului Vasile Bulucea. Nici organismele private nu s-au lasat mai prejos, fiind anuntata venirea „ambasadorilor“ Asociatiei Nationale a Industriei de Software si Servicii (ANIS) si ai Asociatiei Romane pentru Industria Electronica si de Software (ARIES). Mai multe firme cu activitate in domeniu si-au anuntat prezenta, printre ele fiind Siemens, Siveco si SMC, precum si furnizorii de Internet RDS si TerraSat.

Prezenta studentilor a fost una remarcabila, aula „Constantin Belea“ a facultatii fiind mai plina decit la cursuri. Contrar asteptarilor, majoritatea

CV-urilor depuse in vederea obtinerii unor posturi in domeniu au apartinut studentilor din anii I si II ai facultatii, studentii din anii terminali privind, se pare, spre Germania, Canada sau Statele Unite. De altfel, dupa cum remarca si decanul Facultatii de Automatica, Calculatoare si Electronica, prof. Vladimir Rasvan, are loc un adevarat „export de inteligenta“ catre tarile Europei de Vest si Americii de Nord, in dauna sectorului privat specializat din Romania, in general, si din Oltenia, in special.

Manifestarea va continua in zilele urmatoare, atunci cind vor veni si majoritatea invitatilor „cu nume“. Astazi va fi prezent deputatul Varujan Pambuccian, iar miine, printre altii, primarul Vasile Bulucea. Se pare ca, in sfirsit, sectorul tehnologiei informatiei din Craiova incepe sa se miste, „Soft Market – 02“ fiind un semn bun in acest sens. Vom reveni cu informatii privitoare la desfasurarea tirgului, in zilele urmatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS