17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Stiri diverse

Inselaciune de 600 de milioane de lei

Nicolae Fota, de 45 de ani, din Corabia, a fost retinut pentru savirsirea infractiunii de inselaciune. El este acuzat ca anul trecut i-a vindut lui Ilie Serban, din comuna Optasi-Magura, judetul Olt, o combina de recoltat paioase impreuna cu echipamentele aferente contra sumei de 600 de milioane de lei, desi utilajul era proprietatea BANKOOP Bucuresti. Ulterior vinzarii, pentru ca nu stiau de actiunea sa, Nicolae Fota a si fost avertizat de catre reprezentantii societatii bucurestene sa ia masuri de conservare a utilajelor agricole. Nicolae Fota urmeaza sa fie prezentat Parchetului de pe linga Tribunalul Olt, cu propunerea de arestare preventiva.

(M.M.)

Amenzi de 541 de milioane de lei date de Protectia Consumatorului

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mehedinti au efectuat in ultima perioada 186 de actiuni de control la institutii publice, agenti economici si persoane fizice atit din Drobeta Turnu Severin, cit si din judet. Au fost incheiate 139 de procese-verbale, din care 30 in mediul rural. In urma verificarilor efectuate, au fost descoperite marfuri cu abateri de la legislatia in domeniul protectiei consumatorilor si s-au dispus masuri de oprire definitiva sau temporara de la comercializare a produselor respective, distrugerea anumitor produse, precum si suspendarea sau retragerea autorizatiei de functionare in cazul anumitor societati. Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 541 de milioane de lei.

(D.L.)

O tentativa de viol pe saptamina

Cadrele medicale de la Medicina Legala din Tirgu Jiu au de-a face saptaminal cu cite un caz de tentativa de viol. In ciuda numarului relativ mare al pacientelor care se prezinta la expertiza, doctorii au inregistrat in documente, de la inceputul anului, numai 17 violuri. Iulian Dascal, medic legist la Medicina Legala, a spus: „Este o invazie zilele astea. Nu stiu ce i-a apucat! Saptaminal ne ocupam de cite una. Multe nu au insa nimic. Mai mult fac figuratie pentru ca nu s-au inteles la pret si vor sa mai traga cite o teapa.“

(E.M.)

Arestati dupa doua furturi consecutive

Doi tineri au fost retinuti pe 14 mai dupa ce tocmai dadusera doua spargeri. Pe 13 mai, Niculina Bescuca, din comuna Gircov – Olt, a sesizat organele de politie ca, in noaptea de 12 spre 13 mai, citeva persoane ii sustrasesera din autoturismul marca Mazda, parcat in fata locuintei, un casetofon Panasonic, documentele masinii si citeva casete audio. Politistii i-au identificat pe autorii jafului. Acestia sint Gabriel Mitala, de 17 ani, si Florinita Ciobanu, de 18 ani, ambii din comuna Guivarasti, cu antecedente penale. Cercetarile au stabilit totodata ca ei mai dadusera o spargere chiar cu o zi inainte, la domiciliul unui consatean, Nicusor Vardol, de unde „imprumutasera“ autoturismul acestuia marca Dacia 1300, cu numarul de inmatriculare OT-03-VDG. Fapta se afla in evidentele politistilor cu autori neidentificati. Cei in cauza sint cercetati in stare de retinere pentru stabilirea intregii activitati infractionale.

(M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS