20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPrim-secretarul judetului Olt, Marin Diaconescu, a fost in control

Prim-secretarul judetului Olt, Marin Diaconescu, a fost in control

Poreclit „Piele Lunga“ datorita fizicului sau impresionant, fostul demolator de primari din guvernarea 1992-1996, Marin Diaconescu, profesor de chimie din Bals, a ajuns din nou prefect de Olt in 2000. Celebru la mijlocul anilor ’90 prin faptul ca pe tabelele cu membrii AGA la societatile din Olt isi trecuse in dreptul profesiei „prefect“, Marin Diaconescu isi continua butaforica existenta politica in judetul care i-a nascut pe Ceausescu, Lina Ciobanu, Elena Barbulescu etc. Si n-a sarit prea departe de ilustrii sai inaintasi politici: are acelasi limbaj comunist, este mare vinator, chiar sef peste vinatori, beleste din orice pozitie pe oricine salta glasu’ si nu face ciocu’ mic, cu alte cuvinte nu face figura de eretic intr-un partid cu radacini atit de colorate.

In ultimele doua saptamini, scandalul provocat de starea de dezordine si porcie din centrele de plasament pentru copii din judetul Olt l-a scos din nou la rampa pe tovarasul Diaconescu. Ca un prim-secretar de nadejde, s-a dus la Caracal si i-a belit pe toti, de la directoare pina la portar. Dis – de – dimineata i-a chemat la birou pe presari si le-a prezentat bilantul. Parea sa fi facut o fapta buna, de erou trezit alt om dupa o noapte de somn ciudat. Dar ne-am inselat. Unii, care au crezut ca transformarea e pe bune, chiar i-au tinut pumnii, in secret, saracii…

Pentru ca ieri-dimineata, tovarasul Diaconescu si-a revenit. In forta. Cu un nou comunicat. Despre un nou control. Efectuat la doua centre de plasament din Bals. Care suna asa: „Continuind seria verificarilor in teritoriu a Institutiilor de Protectie a Copiilor din judetul Olt – inceputa in saptamina dinaintea Pastelui Ortodox – in ziua de 13.05.2002 o echipa completa condusa de prefectul de Olt, domnul Marin Diaconescu, si presedintele consiliului judetean, domnul Marin Ionica…, a verificat Centrele de plasament «Floare de Colt» si «Temerarii» din orasul Bals.

Placut surprinsa de faptul cum se prezinta cele doua unitati de asistenta sociala, comisia de control a patruns profund in esenta lucrurilor, controlind in amanunt totul si, cu toata exigenta membrilor comisiei, se poate rezuma ca situatia in cele doua centre se prezinta bine si s-a imbunatatit mult in ultima vreme. Cei doi directori – Melania Iordache si Constantin Minca – insusindu-si observatiile facute, asigurind ca, in cel mai scurt timp, vor actiona pentru remedierea micilor deficiente constatate…“

Nu, nu este o minciuna. Dupa cite am putut intelege, se pare ca stimata „echipa completa de control“ a intrat atit de „profund in esenta lucrurilor“ incit a ramas acolo, retraind reverberarea melancolica a plenarelor PCR. Sa traiti, tovarase prefect, si cind aveti vineri videoconferinta cu primul ministru, Adrian Nastase, va rugam noi, redactorii si cititorii Gazetei, recitati-i acest comunicat! Dar s-o faceti cu zel si responsabil. Ca poate va ia la Bucuresti, supleant la Comitetul Central… Si ati pus-o!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS