10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLansare spectaculoasa a B1 TV

Lansare spectaculoasa a B1 TV

Lansare de casa mare – firma obliga -, miercuri seara, la Intercontinental: postul B1 a devenit televiziune nationala. Intr-o atmosfera care aducea aminte de marile evenimente mondene in stil american, peste 500 de invitati, ministri, oameni politici, oameni de afaceri, sefi de companii de publicitate, diplomati si ziaristi au asteptat in Sala Media a Hotelului Intercontinental, pavoazata special pentru lansare, intrarea pe ecrane, fix la ora 20.00, a principalului buletin informativ al zilei – Stirile Nationale – prezentate de Mona Nicolici

Pina la „momentul zero“, festivitatea a fost deschisa de o alta vedeta a postului B1 TV, celebra Mihaela Radulescu, care a prezentat noua grila de programe, si de Marty Pompadour, presedintele News Corp Europe, care a incurajat tinara echipa de la B1 TV, apreciindu-i „inceputul excelent“ si exprimindu-si convingerea ca „postul va fi un mare succes“. News Corp este in prezent cea mai mare companie de media care a investit in Romania, Marty Pompadour rostind, cu acelasi prilej, cuvinte de multumire pentru colaborarea cu Bobi Paunescu.

Evenimentul a fost marcat si de prezenta domnului Adrian Nastase, primul ministru al Romaniei, care a avut, de asemenea, cuvinte de apreciere la adresa echipei B1 TV, multumind companiei News Corp pentru faptul ca „a avut incredere in piata romaneasca si a introdus Romania in circuitul international“.

Noul post de televiziune B1 si-a facut intii „mina“, in Capitala, incepind sa emita, din studiourile de pe Calea Victoriei (copie a celor din New York), inca din 14 decembrie 2001. O data cu intrarea pe satelit, B1 TV a inceput sa emita in toata tara. B1 este o companie mixta, fiind rodul unei investitii atit romanesti, cit si a companiilor News Corp si Twenty Century Fox, ambele apartinind cunoscutului magnat al presei, Rupert Murdoch. News Corporation este una dintre cele mai mari companii media din lume, cu o cifra de afaceri evaluata, la 31 decembrie 2001, la aproximativ 47 de miliarde de dolari si venituri anuale de 14 miliarde de dolari. Desfasoara in prezent operatiuni in Statele Unite, unde magnatul de origine australiana s-a naturalizat in Canada, in Marea Britanie, Rusia, Bulgaria si America latina. In „portofoliul“ companiei conduse de Rupert Murdoch intra studiourileTwenty Century Fox, reteaua de televiziune Fox TV, televiziunea Sky B din Marea Britanie, ziarele The New York Post (SUA), The Times si The Sunday Times (Marea Britanie).

In aceasta selecta „companie“, dar si prin echipamentul de ultima generatie, care, asa cum spunea Marty Pompadour, i-ar face gelosi si pe angajatii americani ai News Corp, B1 TV a intrat de miercuri seara in lumea mare a televiziunilor internationale. Si, speram noi, in casele si inimile romanilor, impreuna cu care realizatori, prezentatori, producatori si ziaristi deopotriva isi propun sa paseasca mereu pe … Calea Victoriei.

Adrian Nastase: „Doresc realizatorilor de la B1 TV succes si audienta cit mai mare“

„Este o deosebita placere sa particip la lansarea unui nou post de televiziune care a reusit, in citeva luni, functionind ca statie locala, sa ne convinga de faptul ca exista loc pentru competitie si exista posibilitatea unei dezvoltari extraordinare in domeniul mass-media. As vrea sa multumesc companiei News Corp pentru faptul ca a avut incredere in piata romaneasca si a introdus Romania in circuitul international. Nu este vorba numai despre racordarea la un sistem informational care nu doar distribuie, ci si preia informatia; este vorba in mare masura de faptul ca, devenind o parte din aceasta mare companie, Romania si noul post de televiziune vor realiza ceea ce ne dorim cu totii: iesirea din izolare si marirea capacitatii de comunicare cu ceilalti, atit din exterior, cit si din interior. Sper ca acest nou concurent pe piata de media autohtona sa reuseasca sa le dobindeasca increderea telespectatorilor si sa reuseasca, totodata, sa dovedeasca faptul ca, in Romania, competitia e cea care ofera performanta. Vreau sa le doresc realizatorilor programelor de la B1 TV succes si audienta cit mai mare, sperind ca acest exemplu de modernism si profesionalism va reprezenta pentru noi un semn al unor vremuri mai bune. Vreau sa multumesc domnului Pompadour pentru cuvintele frumoase pe care le-a spus. E o mare bucurie pentru noi sa lucram cu marile companii internationale si o mare onoare sa avem in Romania aceasta companie extrem de importanta, Fox Corporation“.

Marty Pompadour – presedintele News Corp Europe: „Credem ca B1 TV va fi un mar succes in Romania

„News Corp si Twenty Century Fox sint companii care agreeaza televiziunea. Avem operatiuni in SUA, Rusia si Bulgaria si operatiuni de emisie prin satelit in intreaga lume. Televiziunea in direct e afacerea noastra preferata. B1 TV a inceput sa emita la 14 decembrie 2001, iar acum doua saptamini am intrat pe satelit.

E un inceput excelent. Echipamentul de studio este de ultima ora si chiar angajatii nostri din SUA ar putea fi gelosi pe o asemenea dotare. Credem ca B1 TV va fi un mare succes in Romania. Sintem cea mai mare companie de media care investeste in Romania. Sintem foarte multumiti de colaborarea cu familia Paunescu, in special cu Bobi Paunescu, si avem de gind sa investim in Romania si in viitor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS