10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDaniela Bartos a fost intimpinata la Prefectura Dolj de portar

Daniela Bartos a fost intimpinata la Prefectura Dolj de portar

• Autoritatile doljene au intirziat la intilnirea cu ministrul sanatatii • Accesul presei la evenimentele ocazionate de Ziua Mondiala a Sanatatii a fost restrictionat la solicitarea Danielei Bartos • Bolnavii din Spitalul Judetean Dolj au fost rasfatati cu friptura

Vizita in judetul Dolj a ministrului sanatatii si familiei, Daniela Bartos, a debutat ieri-dimineata la prefectura intr-un mod inedit. Conform programului aflat in posesia autoritatilor locale, ministrul ar fi trebuit sa ajunga in Craiova la ora 8.00. Daniela Bartos a sosit insa cu o jumatate de ora mai devreme, adica inainte ca fruntasii judetului sa fi apucat sa-si bea linistiti cafelutele acasa. Delegatia oficiala a fost intimpinata de vajnicul portar si, intr-un tirziu, de Eugen Georgescu, seful de cabinet al prefectului. Daniela Bartos a fost apoi invitata sa astepte in cabinetul lui Georgescu, timp in care acesta a incercat disperat sa dea de urma comitetului de primire.

Oficialii doljeni se trezesc greu duminica

In prefectura, la ora aceea se mai afla subprefectul Elena Serbanoiu, care a trebuit sa renunte la aranjarea toaletei pentru a nu o lasa pe Daniela Bartos sa astepte. Eugen Georgescu a inceput sa dea disperat telefoane in stinga si-n dreapta dupa sefi. Citeva minute mai tirziu, au inceput sa apara una cite una si gazdele. Mai intii a sosit prefectul Cornel Mondea, a urmat Constantin Ecobici – directorul Directiei de Sanatate Publica Dolj, iar cel din urma a fost presedintele consiliului judetean, Ion Voiculescu. Parlamentarii doljeni au fost insa cei care au ratat intilnirea, pentru ca, dupa aproximativ o jumatate de ora de discutii cu reprezentanti ai Consiliului de Administratie al CAS Dolj, ministrul a parasit cladirea prefecturii. Masina oficiala a luat drumul Sadovei, trecind pe linga directoarea Casei de Asigurari de Sanatate Dolj, Elena Dumitrascu, care abia atunci si-a facut aparitia la prefectura.

Vizita de lucru sau particulara?

Facind abstractie de organizarea sub orice critica, vizita ministrului sanatatii si familiei a fost invaluita in mister, presa nefiind invitata la nici una dintre actiunile programate. La Sadova, toata floarea medicala craioveana a participat alaturi de oficialitatile judetului la o festivitate dedicata Zilei Mondiale a Sanatatii, incheiata cu inaugurarea unei cladiri care va adaposti cabinete medicale de familie si, nu mai putin important, lansarea unui program referitor la impactul conditiilor socio-economice precare asupra sanatatii inimii, folosind ca obiect de studiu un esantion reprezentativ de sadoveni de etnie roma. Daniela Bartos a revenit dupa citeva ore la Craiova pentru a vizita noul Cabinet de Rezonanta Magnetica Nucleara amenajat in incinta Spitalului Judetean, dupa care s-a oprit la sediul DSP Dolj, unde a „aburit“ vreo 56 de pensionari, pe vremuri mari nume ale medicinei craiovene, inminindu-le cite o diploma pentru intreaga activitate, acordata de Colegiul Medicilor Dolj.

Gheare de pui prajite in cinstea ministrului sanatatii

A urmat apoi o vizita prin sectiile Spitalului Judetean Dolj la care presa nu a avut acces. Reporterii, dotati intre timp cu halatele albe corespunzatoare, s-au pomenit intorsi din drum chiar in dreptul liftului, dupa ce li s-a explicat ca ministrul sanatatii „vrea fara presa“. Oricum, peisajul oferit ieri de saloanele spitalului era intr-o mare masura diferit fata de cel obisnuit: pereti proaspat vopsiti, lenjerie de pat schimbata, neoane completate. Pina si hrana bolnavilor suferise modificari calorice insemnate, dovada fiind aripioarele si ghearele de pui prajite oferite ca bonus, de ochii oaspetelui. Dupa ce a vazut in spital doar ceea ce trebuia sa vada, Daniela Bartos s-a intors la Bucuresti, convinsa ca treaba merge „ca pe roate“ in sistemul sanitar doljean. Cu exceptia organizarii…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS