11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn batrin a ars in garsoniera in care locuia

Un batrin a ars in garsoniera in care locuia

Dumitru Florescu si-a deranjat de mai multe ori vecinii cu fumul de la mincarurile pe care le uita pe aragaz

O tragedie provocata pe fondul consumului de alcool s-a petrecut marti seara in Craiova. Dumitru Florescu, de 63 de ani, a decedat intr-un violent incendiu izbucnit la domiciliul sau, dupa ce, adormind in stare avansata de ebrietate, a scapat tigara aprinsa pe covor. Vecinii nu au mai putut sa-l salveze pe batrin.

Flacarile i-au invins pe locatari

Majoritatea locatarilor blocului G6 din cartierul craiovean Brazda lui Novac priveau, in jurul orei 20.00, la televizor. „La un moment dat, am simtit miros de fum si am auzit galagie pe coridor (etajul VII – n.r.). Cind mi-am dat seama ce se intimpla, am fugit de acasa, de frica sa nu ma prinda focul, daca se extindea “, a spus o tinara care locuieste in blocul G 6. Marin Vasile, proprietarul unei garsoniere de la acelasi etaj, a povestit filmul evenimentelor: „Stateam cu sotia mea la televizor. Cind am simtit mirosul de fum, i-am spus sotiei ca precis batrinul de linga noi, Dumitru Florescu, iar a dat foc la ceva. Am iesit imediat si asa era… Din garsoniera acestuia iesea fum de-l taiai cu cutitul. O data cu mine au iesit mai multi vecini. Am sunat, am batut la usa, dar nimic. Atunci am hotarit sa spargem usa, sa vedem ce e cu batrinul. Foarte greu am reusit sa facem acest lucru. Pina la urma, un baiat tinar si solid, care locuieste aici, a reusit cu o lovitura de picior sa sparga usa. In acel moment, o trimba groasa de fum ne-a inecat pe toti. Am vrut sa aruncam apa cu galetile, dar, din cauza caldurii sufocante, nu ne puteam apropia. Totusi, un vecin a intrat in hol si a aruncat apa din galeata. Alt vecin a facut acelasi lucru, dar degeaba. Focul s-a intetit parca si mai rau. Flacarile ajunsesera pina la plafon si tindeau sa iasa pe usa de la intrare. Ne-am dat seama ca nu facem nimic cu amaritele alea de galeti cu apa“.

O ultima tigara scapata intr-un colt…

Nimeni din blocul G6 nu mai stie la ce ora au fost anuntati pompierii militari. Cert este ca, in urma apelului primit, echipajul care s-a deplasat la incendiu a mers intr-o directie gresita, la blocul G7, dupa care, indrumat de locuitorii din zona, a ajuns la locul incendiului. Acolo insa, hidrantele de la capatul fiecarui palier nu functionau, iar de furtunuri nici vorba. Pompierii au intins furtunurile de la masini si au stins focul. In garsoniera a fost gasit cadavrul batrinului care fusese carbonizat. Dumitru era ghemuit, cu genunchii aproape de gura, pe recamierul care ajunsese ca o saltea de paie arsa“, a spus vecinul sau de apartament. Din cercetarile efectuate de pompieri impreuna cu politistii criminalisti s-a stabilit ca incendiul a izbucnit de la o tigara aprinsa, scapata din mina.

Linga patul unde a fost gasit cadavrul batrinului au fost descoperite doua sticle de alcool.

Bautura, arz-o focul !

Dumitru Florescu s-a mutat in acel bloc in 1980. „De mai multi ani este despartit de sotie si locuieste singur. A fost subinginer in constructii si a avut ore si pe la facultate. Acum era pensionar. Avea cam 2,5 milioane de lei pe luna. Cheltuia multi bani pe bautura. Avea mereu obiceiul sa uite mincarea pe foc. Fiind primii care simteam mirosul, ne duceam si ii spuneam. Tot timpul ne spunea ca nu-i nimic, nu-i nici o problema. In urma cu vreo doi ani, stateam de vorba pe balcon, iar el mi-a spus ca i-a luat foc televizorul. Fiica sa este profesoara. Ea mai venea pentru a-i face curatenie, ii platea intretinerea, ca el, in afara de curent, nu platea nimic. In ultima perioada nu mai putea cobori, deoarece se deplasa greu. Este un betivan care doarme prin fata locului care nu-l lasa deloc in pace. Batrinul ii dadea bani sa-i aduca bautura si-i dadea si lui sa-si ia. In rest, era un om deosebit de cumsecade, atit ca bea aproape zilnic“, a spus Vasile Marin, unul dintre vecinii lui Dumitru Florescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS