20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCutia neagra a avionului MIG 21 Lancer va fi decodificata

Cutia neagra a avionului MIG 21 Lancer va fi decodificata

Cutia neagra a avionului MIG 21 Lancer prabusit, saptamina trecuta, in lacul Iezer din judetul Calarasi, se afla la Intreprinderea Aerofina din Bucuresti, uzina producatoare a aparatului, unde urmeaza sa fie decriptata de specialisti, a declarat ieri capitanul comandor Dumitru Berbunski de la Baza Aeriana 86 de la Fetesti.

Interpretarea parametrilor inregistrati de cutia neagra dureaza pina luni, data de la care va fi reluat zborul avioanelor MIG 21, suspendat temporar, din 21 februarie, ca urmare a accidentului. La aceasta ora, se poate spune doar ca inregistrarea a fost fidela pina momentul dezintegrarii avionului, a afirmat cpt. Berbunski. El a precizat ca pina saptamina viitoare se va contura, cu siguranta, „o ipoteza, o presupusa cauza a accidentului aviatic“.

Cutia neagra a avionului MIG 21 Lancer a fost gasita duminica, in jurul orei 14.15. Sint luate in calcul patru varaiante posibile ale accidentului de la Calarasi: o greseala tehnica de pilotaj, o defectiune tehnica majora la sistemele energetice, un impact cu un corp strain in aer (pasare) sau o cauza necunoscuta. De cele mai multe ori, insa, cauzele accidentelor sint combinate, a mai spus Berbunski.

A fost aminata deplasarea in zona de aplicatie a celor doua avioane MIG-21 Lancer programate sa participe la exercitiul multinational Strong Resolve 2002. Avionul prabusit a fost distrus, iar pilotul, care nu s-a catapultat, si-a pierdut viata. Zborul se efectua in cadrul unui antrenament de stricta supraveghere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS