17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalExpertii internationali apreciaza Centrala atomica Kozlodui

Expertii internationali apreciaza Centrala atomica Kozlodui

O intilnire internationala de lucru cu privire la problemele instructiunilor pentru avarii s-a desfasurat ieri in statiunea montana Pamporovo. In Centrala atomica Kozlodui se va trece la un nou tip calitativ de instructiuni pentru avarii, care corespund normelor adoptate de compania americana WESTINGHOUSE – companie de frunte in domeniul tehnologiilor nucleare. La intilnirea de lucru participa experti americani din cadrul unor organizatii de cercetari stiintifice si din Ministerul Energeticii al Statelor Unite ale Americii, specialisti bulgari si firme de consultanta.

Se propune ca blocurile 1 si 2 sa fie inchise in aprilie 2003

Intr-o discutie privind probleme social-economice, organizata de sindicate, fostul ministru al protectiei sociale si presedinte al Institutului Balcanic de Munca, Ivan Neikov, a propus ca blocurile 1 si 2 ale Centralei Kozlodui sa fie inchise dupa perioada de iarna 2002-2003 pentru micsorarea, pe cit posibil, a urmarilor sociale negative.

Daca acest lucru se va intimpla in aprilie sau mai anul viitor, nu vor creste cheltuielile populatiei pentru incalzire in sezonul rece. In afara de urmarile negative pentru sistemul energetic, oprirea primului si a celui de-al doilea bloc va lasa fara lucru 800 de specialisti si aceasta intr-o regiune in care nu exista multe posibilitati pentru o alta activitate, a explicat fostul ministru al protectiei sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS