17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMai multa atentie cind va urcati in taxi!

Mai multa atentie cind va urcati in taxi!

Domnul Dumitru Enache, domiciliat in Craiova, cartierul 1 Mai, ne scrie, suparat de faptul ca a fost pacalit de un taximetrist care i-a cerut suma de 640.000 de lei pentru a-l transporta de la gara pina acasa. „La plecarea din gara, nepotul meu care era cu mine, l-a intrebat cit ne costa. A spus ca: 50.000 de lei. Spre surprinderea mea, ajungind la parc, soferul mi-a spus ca ne costa 540.000 de lei si daca vrem sa ne duca pina acasa, sa mai dam 100.000 de lei. … Sint pensionar, cu o pensie destul de mica. Oare e corect si omeneste sa platesc aceasta suma pentru 5 km?!

Taxiul avea culoarea rosu inchis si era o Dacie cu numarul de inmatriculare 693“.

GdS: Domnule Enache, asa cum v-au spus si persoanele carora scrieti ca le-ati cerut parerea, taximetristul care v-a pacalit era unul dintre cei asa numitii „pirati“. Spuneti ca soferul era angajat al firmei ROMNICOM.

In acest caz, ati facut o confuzie, firma pe care o cunosteati dumneavoastra ca fiind „sigura“ numindu-se Romnicon (cu „n“ final, nu cu „m“). Este un truc la care aceste persoane apeleaza de cele mai multe ori pentru a deruta clientii grabiti si neatenti: isi pun pe firme nume asemanatoare cu cele stiute de toata lumea, schimbind numai una sau doua litere. La o citire fugara, clientul nu sesizeaza diferenta si devine unul dintre pacaliti.

Acesta a fost si cazul dumneavoastra, neatentia costindu-va destul de mult. Din punct de vedere legal, acesti taximetristi sint „in regula“, fiecare avind dreptul sa practice tariful pe care il doreste. Singura conditie este sa aiba tariful afisat la vedere. Din punct de vedere moral stau insa destul de prost! Va recomandam ca pe viitor sa aveti foarte multa grija, sa cititi cu atentie firma taxiului in care va urcati si sa nu circulati cu masini care nu au tariful afisat la vedere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS