14.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCine ii vrea capul colonelului Alexandru Dananae?

Cine ii vrea capul colonelului Alexandru Dananae?

Articolul de fata (prin intermediul caruia vreau sa trag un serios semnal de alarma asupra cresterii alarmante a starii infractionale si, mai ales, a puterii financiare de care dispun marii capi ai lumii interlope din Craiova) ar fi putut avea o mie de titluri, care mai de care mai spectaculoase si care s-ar potrivi de minune situatiei „delicate“ pe care o traverseaza, in prezent, IJP Dolj: „Pentru inlaturarea colonelului Constantin Codita, mafiotii au pus «la bataie» peste 100 de miliarde de lei. In cazul in care vor reusi, in conturile cui va ajunge aceasta suma fabuloasa?

• „Marirea si decaderea lui Popa Visinel“ • „Ordonanta ii scoate pe «tusa» pe unii din profesionistii Politiei doljene“ • „Stralucirea vilei de la Broscuta“ • „Cartierul George Enescu a devenit ceea ce era, prin anii ’70, Fata Luncii • „Cazul Paraschiv“ • „Cine-i apara pe cei care-si risca viata pentru noi? Beneficiaza ei (ca si familiile lor) de cele mai elementare masuri de protectie?“ • „Un baladist, pe post de comisar, si jeep-ul sau (giovanibecallian) de culoarea visinei putrede“ • „Bugetare, n-avea mila / Du-te de la bloc in vila“ • „Detasamentul de Interventie Rapida (DPIR), intre legenda si adevar“ • „Dosarul Barbalan“ • „Eseurile capitanului Aurel Pruna si lumina lor (lina) in biblioteca pajului Domozina“ • „Motelul «Ciucu» de la Racari“ • „Un model de politist ratat: seful de post de la Terpezita“ • Infiintarea filialei IPA la Dolj etc.

Desi as putea fi catalogat un conservatorist si un jurnalist de „moda veche“, imi asum acest risc incercind, astazi, sa-i iau apararea colonelului Dananae (impotriva caruia, cind a fost cazul, am ridicat „sabia“ grea a cuvintelor). Gestul meu, care mai mult ca sigur va stirni rautati si controverse, are insa doua motive puternice: 1) In „peisajul“ IJP Dolj, mai precis in „istoria“ sa, Dananae face o figura aparte, de judiciarist „inrait“ si om hirsit in meserie, foarte iubit de colegi, si nu inteleg de ce atita osirdie (si atitea „riuri“ de cerneala), toate cu un singur scop, si anume acela al inlocuirii sale din functie? 2) La Craiova se da, in prezent, „ora exacta“ a starii infractionale din Oltenia si, din pacate, dupa cite am observat, comandantul de la Valea Stanciului a fost folosit la „inaintare“, drept „carne de tun“, desi raspunderea (pentru asigurarea linistii publice) este una colectiva!…

Evenimentele nedorite din ultima vreme (ma refer la luptele de strada, dintre bandele rivale, pentru suprematia in viata de noapte a Craiovei), provocate sau nu, s-au „transformat“, in unele publicatii, intr-o „ploaie acida“, intr-un avertisment dur (in stil sicilian) la adresa sefului Politiei municipale.

Daca s-ar fi cazut la „pace“ cu mafiotii, in Capitala Olteniei ar fi fost liniste, iar unele demersuri gazetaresti (de „second hand“) nu ar mai fi avut nici o tinta.

E adevarat ca mi se poate reprosa faptul ca nu incerc o raportare la perioada de glorie a institutiei de pe Amaradia, cind „supergreii“ Ion Negoita si Teodor Radu au adus, printr-o munca asidua, IJP Dolj, la indicatori, pe locul II in Romania, dupa IJP Iasi. Insa rezultatele extraordinare de atunci, pentru care cei doi merita toata consideratia noastra, i-au nemultumit, ca si acum, pe marii „miliardari de carton“ si epilogul este cel pe care il stim cu totii. Barosanii lumii interlope vegheaza. Barosanii lumii interlope forteaza.

Barosanii lumii interlope, in prezent, VISEAZA!…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS