19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarian Rada si-a lasat familia pe drumuri

Marian Rada si-a lasat familia pe drumuri

O tragedie s-a petrecut ieri-dimineata in blocul 83 A 1 din cartierul craiovean Craiovita Noua. Denisa Rada, eleva in clasa a III-a, s-a intors de la scoala in jurul orei 12.15. Dupa ce a intrat in locuinta familiei sale, situata la etajul sase, a fost intimpinata de o imagine ingrozitoare: tatal ei, Marin Rada, de 34 de ani, atirna inert intr-un streang legat de tocul usii dintre bucatarie si balconul apartamentului. Speriata, fetita blonda cu ochi albastri a fugit imediat la vecinii de apartament pentru a le cere ajutor. „Nu-mi venea sa cred. Nu intelegeam ce voia Denisa. Cind am intrat la ei in casa, am incremenit… N-am avut curaj sa ma apropi de Marian. Am luat fata si m-am dus sa anunt politia“, a spus Floarea Paloiu, profund tulburata. La fata locului s-a deplasat o echipa de politisti criminalisti insotiti de Procuratura. Ancheta s-a desfasurat cu usile inchise si a durat citeva ore, timp in care la familia Paloiu, vecinii de apartament, au inceput sa vina rudele apropiate ale celui ce-si luase viata. Mama Denisei, Neluta Rada, plingea continuu si tipa ca mai bine murea ea: „Marian se descurca, eu ce ma fac singura?“ Spiritele s-au incins cind sase barbati l-au scos din casa pe Marian Rada intr-o patura pentru a-l duce intr-o autoutilitara care astepta in fata blocului. Neluta inca nu-si vazuse sotul pentru ca ajunsese dupa organele de ancheta. Pe scari, ea a incercat sa-l vada macar citeva secunde, implorind printre lacrimi, dar a fost permanent impinsa si tinuta la distanta. Pe aleea din fata blocului, nimeni n-a mai putut-o opri insa sa faca acest lucru. Cu greu au reusit sa o ridice si sa duca trupul neinsufletit al lui Marian Rada in masina.

Si totusi, alcoolul?

Marian Rada lucra ca sofer pe o masina de interventie a CONEL. Toti spun ca el cistiga foarte bine. In privinta relatiilor sale cu rudele si cu vecinii, nimeni nu s-a plins. „Era un om foarte amabil si saritor – a spus vecina sa de apartament, de fata fiind mai multi locatari din bloc. De cite ori il rugam sa ne repare cite ceva prin casa nu refuza niciodata. Nu l-am auzit sa se certe cu sotia sa sau cu alti vecini. Si el, si Neluta erau oameni primitori“. Fratele mamei raposatului, Constantin Bica, adauga: „Nici noi, in familie, n-am avut probleme cu el. Eu si Ioana – mama sa – sintem vecini in Brestei. Saptamina trecuta au fost toti copiii acasa la batrina sa culeaga via. Se intelegeau foarte bine. Sora-mea venea toata ziua pe la ei cu bagaje sa le aduca de toate. N-am auzit-o vreodata sa se certe cu Marian“. Un vecin, de la un alt bloc, spune insa ca raposatului ii placea sa bea: „Era baiat bun. Am copilarit impreuna. Dar cind dadea de bautura avea o dambla: toata lumea trebuia sa-l stie de jupin. Odata a iesit cu un cutit pe banca din fata scarii sale. In primavara, am auzit ca a mai incercat sa se omoare… S-a taiat cu cutitul la mina. Cind nu era baut, n-aveai treaba cu el“.

Singure pe lume…

Acum insa, nimic nu mai conteaza. In urma lui, Marian Rada a lasat o fetita de noua ani, care va ramine cu aceasta trauma pentru tot restul vietii. Si ca o ironie a sortii, Neluta chiar ieri-dimineata se bucurase ca, dupa mult timp, isi gasise o slujba. Ea ar fi trebuit sa inceapa azi serviciul la o tipografie din acelasi cartier. Neluta si Denisa trebuie sa invete sa se descurce de acum singure, pentru ca ajutorul cel mai de pret nu mai este…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS