14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal ca la usa cortului in fata Garzii Financiare Mehedinti

Scandal ca la usa cortului in fata Garzii Financiare Mehedinti

• Comisarii au confiscat trei aparate pentru jocuri electronice de la SC BALCESCU SRL • Asociatii firmei ameninta cu instanta • Politistii de la DPIR
au fost solicitati sa intervina

Comisarii Garzii Financiare Mehedinti au confiscat vineri dupa-amiaza trei aparate de jocuri electronice, din Vama „Portile de Fier I“, apartinind societatii comerciale BALCESCU SRL. Actiunea, considerata ilegala de catre directorul societatii private, a creat un scandal de proportii in fata sediului Garzii Financiare Mehedinti.

Asociatii firmei BALCESCU SRL, Costel Citu si Ion Citu, au reclamat ca aparatele au fost confiscate de catre comisari fara ca ei sa fie anuntati sau sa primeasca vreun act constatator. Cei doi s-au deplasat la sediul Garzii, unde i-au solicitat comisarului sef, Emil Ghelner, o copie a procesului-verbal de ridicare. „Mi-a spus angajatul meu ca au confiscat din vama aparatele si ca eu am fost de acord cu acest lucru. Am venit la sediul Garzii Financiare si nu am fost de acord sa mi se confiste aparatele pina nu se intocmeste un proces-verbal de ridicare“, a declarat Ion Citu. Pentru ca reprezentantii SC Balcescu SRL nu i-au lasat pe comisari sa descarce aparatele confiscate, pentru a le depozita in sediul Garzii Financiare, comisarul sef a solicitat interventia Departamentului Politiei pentru Interventie Rapida. La fata locului s-a deplasat si adjunctul sefului IJP Mehedinti, col. Vasile Zamfiroiu.

„Imi spune ca, de la Arginesti si pina la Moldova Noua, el este seful…”

Situatia a devenit tensionata, fratii Citu protestind vehement in fata actiunii comisarilor si politistilor, care incercau sa descarce aparatele din masini. „Daca vreti sa le luati, le luati o data cu mine. Mor si eu, dar mor cu doi din voi o data…“, le striga Costel Citu politistilor de la DPIR. Ion Citu nu s-a lasat mai prejos, acuzindu-l pe seful Garzii Financiare Mehedinti, Emil Ghelner, ca nu este impartial: „Se cearta cu mine ca la usa cortului. Imi spune ca el este seful, de la Arginesti si pina la Moldova Noua, si ca nu stie ce sa le mai faca la Citii astia. Face controale dirijate. A fost la sediul NAVROM, unde SC BALCESCU a livrat trei tone de motorina, si a dispus sa nu se dea banii catre BALCESCU SRL pina nu dispune dinsul. Dumnealui sa dispuna de banii dumnealui, nu de cei ai societatii mele. Procesul-verbal nu mi-a fost aratat.“ Emil Ghelner, a explicat motivele care au stat la baza actiunii comisarilor: „Potrivit Ordonantei 69/1998, modificata de Legea 166/1999, desfasurarea fara licenta a oricarora din jocurile de noroc constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la sase luni la patru ani sau cu amenda. Bunurile si valorile care au servit la savirsirea infractiunii se confisca. Societatea a avut licenta valabila numai pina la 31 iulie 2001 pentru punctul de lucru de la Portile de Fier. In dimineata de 12 octombrie 2001, Ion Citu a declarat ca nu poseda nici o licenta, nici un document de provenienta si de patru luni nu conduce evidenta contabila pentru jocurile de noroc. In jurul orei 15.00 s-a procedat la confiscarea aparatelor“. Cele trei aparate confiscate au ramas la sediul Garzii Financiare, reprezentantii SC BALCESCU SRL declarind ca vor apela la justitie pentru rezolvarea acestui caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS