20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalEugen Livezeanu a fost prins de Interpol la Budapesta

Eugen Livezeanu a fost prins de Interpol la Budapesta

Constantin Paun este acuzat de evaziune fiscala in valoare de doua miliarde de lei

Eugen Livezeanu, de 35 de ani, unul dintre liderii lumii interlope din Tirgu Jiu, dat in urmarire generala pe 4 iunie, a fost arestat, in prezent fiind retinut de Interpol la Budapesta. Gelu Livezeanu a disparut din Tirgu Jiu in urma unui conflict cu Constantin Paun, care a dus la arestarea celui de-al doilea si a mai multor membri ai clanului sau. Din luna iunie, nimeni nu a mai stiut de soarta lui Eugen Livezeanu, cu toate ca presa putea obtine, la data respectiva, declaratii de la cel cautat de catre politistii gorjeni. Acestia s-au hotarit in cele din urma sa il dea in urmarire generala pe Gelu Livezeanu, pe numele celui in cauza fiind emis un mandat de detentie preventiva, eliberat de catre Judecatoria Tirgu Jiu, pentru ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice si vatamare corporala grava, fapte prevazute si pedepsite de articolele 321 si 182 Cod Penal. Intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Gorj se precizeaza ca pe 31 martie, Eugen Livezeanu a provocat un scandal in centrul municipiului Tirgu Jiu, lovindu-l cu un cutit pe Coco Paun, de 29 de ani, punindu-i in primejdie viata. Acest conflict a fost ultimul dintr-un lung sir de batai care au zguduit viata locuitorilor municipiului, terorizati de luptele dintre clanurile Paun si Livezeanu, care se dadeau in plina strada, la lumina zilei si sub privirile inspaimintate ale trecatorilor.

Ilegalitati de miliarde de lei

Dupa cele intimplate, Constantin Paun parea ca ar fi ramas fara rival, insa a fost arestat de catre ofiterii IGP, la Bucuresti, in prezent fiind judecat pentru sapte capete de acuzare. Eugen Livezeanu, in schimb, a trecut granita la putin timp dupa scandalul din martie, fiind arestat abia pe 19 septembrie, in Ungaria, documentele privind extradarea acestuia aflindu-se in lucru la Ministerul Justitiei. Deocamdata, cel care raspunde in fata legii este numai Constantin Paun, care incearca in diverse moduri sa scape de justitie, cei patru avocati ai acestuia solicitindu-le in repetate rinduri judecatorilor eliberarea clientului lor pe motive medicale si judecarea acestuia in stare de libertate. De altfel, Constantin Paun a fost de mai multe ori la Craiova, pentru efectuarea de expertize la Institutul de Medicina Legala, care sa il ajute in demersul sau. In acelasi timp cu derularea procesului, Inspectoratul de Politie al Judetului Gorj a finalizat cercetarile intr-un dosar in care Constantin Paun este acuzat de savirsirea infractiunilor de evaziune fiscala, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, prejudiciul creat vizind suma de peste doua miliarde de lei. El a eludat legile fiscale in vigoare prin procurarea de facturi si chitante de pe piata neagra, in baza carora justifica marfurile intrate in gestiune, in mod fraudulos. Evaziunea fiscala a fost adusa la cunostinta politiei de catre contabilii, intre altele, neautorizati, care lucrau la firmele lui Paun. In perioada 1999-2000, Paun vindea prin firmele sale produse, fara a poseda nici un fel de documente, dupa care prezenta facturi si chitante fictive. In tot acest carusel al ilegalitatilor au fost antrenate mai multe persoane care au emis si completat documente contabile false.

Amenintati sa completeze documente false

Politia a stabilit ca unii dintre cei care au lucrat cu Paun au fost amenintati de acesta sa completeze documente in fals, din cauza datoriilor pe care le aveau catre cel acuzat de evaziune. Printre acestia se afla Dumitru Nanu, de 55 de ani, administrator la SC NEACU GRUP EXIM Berbesti – Vilcea, Ioan Asaftei, de 39 de ani, administrator la SC NEVELCO, si Gheorghe Draganescu, de 33 de ani, administrator la SC HEROVINA SNC, ambele din Tirgu Neamt, precum si alti citiva patroni de societati. Administratorii cu pricina au emis acte pentru marfuri, respectiv piese auto pentru utilaje grele, in valoare de peste 5,4 miliarde de lei. Pentru recuperarea prejudiciului, s-a dispus instituirea inscriptiei ipotecare pe doua imobile care-i apartin lui Constantin Paun. In dosarul aflat pe rol, Coco Paun este acuzat de santaj, inselaciune, instigare la fals sub semnatura privata, uz de fals, asociere in vederea comiterii de infractiuni si evaziune fiscala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS