23.1 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieBacalaureatDolj: Aproape 9.000 de elevi participă la simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională

Dolj: Aproape 9.000 de elevi participă la simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională

Aproape 9.000 de elevi din Dolj participă, în perioada 15 – 17 aprilie, la simulările de Bacalaureat și Evaluare Națională.

La simulările județene ale Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a particcipă 4902 elevi. La simularea Examenului Național de Bacalaureat pentru elevii din anii terminali sunt 4068 elevi.

Calendarul este următorul:

Evaluarea Națională

  • 15 aprilie 2024: Limba şi literatura română – probă scrisă 
  • 16 aprilie 2024: Matematică – probă scrisă 

Examen Național de Bacalaureat

  • 15 aprilie 2024: Proba E.a) – probă scrisă – Limba şi literatura română
  • 16 aprilie 2024: Proba E.c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie)
  • 17.aprilie.2024:.Proba E.d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării.

139 de unități de învățământ sunt centre de examen la Evaluarea Națională

Simularea județeană a Evaluării Naționale se desfășoară în 139 unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi de clasa a VIII-a. Probele din cadrul simulării județene a Evaluării Naționale vor începe la ora 9:00, moment în care, în fiecare clasă, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 2 ore.

42 unități de învățământ – centre de examen pentru simularea bacalaureatului

Simularea județeană a examenului național de bacalaureat se desfășoară în 42 unități de învățământ – centre de examen care școlarizează elevi din clasele terminale (clasa a XII-a și a XIII-a, seral și FR). Probele scrise vor începe la ora 9:00. Accesul elevilor în sălile de clasă este permis pâna la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de 3 ore.

Desfășurarea simulărilor județene se desfășoară sub supraveghere audio – video.

Comunicarea rezultatelor atât la simularea Evaluării Naționale, cât și la simularea examenului de bacalaureat se realizează în data de 26 aprilie 2024.

Rezultatele obținute la simulare nu vor fi publice. Acestea sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare. Notele obţinute la simulările județene nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului/părintelui, notele obţinute la simulările județene pot fi trecute în catalog, potrivit IȘJ Dolj.

Citește și: O fetiță de 8 ani a fost ucisă și alte 7 persoane rănite în Chicago

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS