16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoi elevi craioveni au obținut premii la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică

Doi elevi craioveni au obținut premii la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică

Doi elevi din Craiova au obținut rezultate importante la faza națională a Olimpiadei de Lingvistică „Solomon Marcus”, care s-a desfășurat la finalul săptămânii trecute, la Ploiești.
Andreas-Ştefan Stancu, elev la Şcoala Gimnazială „Sf. Dumitru” din Craiova, coordonat de profesorii Rodica Stovicek și Daniela Bălună, a obținut premiul al III-lea și Premiul Special la secțiunea Exerciţiu B (clasa a VII-a).

O elevă de la Carol I, calificată în lotul lărgit pentru etapa internațională

Karina-Adriana Stăncescu, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Carol I, aflată deja printre participanții de tradiție la această competiție, a obținut Mențiune, Premiul special și calificare în lotul lărgit pentru etapa internațională a Olimpiadei. Karina este susținută de profesorii coordonatori Constanţa Pârvuleasa și Cătălin Spiridon. GdS a scris despre performanțele sale în domeniul lingvisticii în urmă cu doi ani, când Karina obținea premiul I la etapa națională a Olimpiadei.

„Judeţul Dolj a fost reprezentat cu cinste de întreg lotul”, a transmis IȘJ Dolj. Din acesta au făcut parte şi elevii Glavă Răzvan, clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială „Elena Farago” Craiova (profesori coordonatori Cristina Şerbu şi Marian Vlad), Grigorie Radu Ştefan, clasa a VI-a, Colegiul Naţional „Carol I” Craiova (profesori coordonatori Raluca Diaconu şi Luminiţa Popescu) şi Vasii Teodor Gabriel, Colegiul Naţional Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova (profesori coordonatori Pîrvu Simona şi Cristea Cătălin).

Profesorii Teodora Badea, Anca Pricină şi Mădălina Dăescu, inspectori şcolari limba şi literatura română, au transmis mesaje de felicitări tuturor elevilor participanți, dar și părinților și profesorilor, pentru susținerea permanentă oferită copiilor în drumul spre performanță.

CITEȘTE ȘI: Pasiune hrănită și 16 ore pe zi: Rasky Robotics, alți campioni ai roboticii care fac cinste Craiovei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS