13.3 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieŞcolile trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare luni, 25 martie

Şcolile trebuie să afișeze numărul de clase pregătitoare luni, 25 martie

Luni, 25 martie școlile sunt obligate să afișeze numărul de clase pregătitoare alocate, inclusiv pe site, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar județean, potrivit ordinului privind Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2024—2025, publicat în Monitorul Oficial. Părinții pot depune cererile de înscrierile între 11 aprilie și 14 mai.

Calendarul înscrierilor este conform proiectului, însă ordinul a fost publicat târziu, vineri, pe 22 martie. Luni, 25 martie, școlile sunt obligate să afișeze la avizier sau pe site, numărul de clase pregătitoare în anul școlar 2024-2025, potrivit calendarului înscrierilor la clasa pregătitoare, publicat în Monitorul Oficial, vineri, 22 martie.

Pe 26 martie va fi publicată de inspectorate metodologia înscrierii

Pe 26 martie va fi publicată de inspectorate metodologia înscrierii, adică regulile. Pe 27 martie vor fi afișate criteriile specifice de departajare. Părinți pot depune cererile în perioada 11 aprilie – 14 mai.

Evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie—31 decembrie 2024 și eliberarea recomandării pentru înscrierea în învățământul primar.

Pentru copiii care au frecventat grădinița:

  • înregistrarea cererilor transmise/depuse la unitățile de învățământ cu nivel preșcolar pentru obținerea recomandării de înscriere în clasa pregătitoare;
  • eliberarea/transmiterea către părinte de către unitatea de învățământ cu nivel preșcolar a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz.

Pentru copiii care nu au frecventat grădinița sau au revenit din străinătate:

  • înregistrarea de către CJRAE/CMBRAE a cererilor de evaluare, depuse/transmise de părinți pentru copiii care îndeplinesc criteriile prevăzute la art. 7 alin. (1) din Metodologia de înscriere a copiilor în învățământul primar;
  • planificarea de către CJRAE/CMBRAE a organizării evaluării; afișarea și comunicarea programării pentru participarea la evaluare;
  • desfășurarea evaluării copiilor de către CJRAE/CMBRAE;
  • eliberarea/transmiterea către părinte de către CJRAE/CMBRAE a recomandării de înscriere în clasa pregătitoare sau în grupa mare, după caz;
  • soluționarea de către comisia județeană/a municipiului București de înscriere a copiilor în învățământul primar (comisia județeană/a municipiului București) a situațiilor excepționale care necesită amânarea înscrierii în învățământul primar.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro 

Citeşte şi: Procurorii cer arestarea preventivă a lui Dan Ilie Morega

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS