15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieO şcoală din România vrea să introducă un sistem de recunoaștere facială a elevilor

O şcoală din România vrea să introducă un sistem de recunoaștere facială a elevilor

Un colegiu național din Bihor vrea să introducă, din toamnă, un sistem de recunoaștere facială pentru accesul elevilor și profesorilor în școală. Aceștia vor fi fotografiați pentru identificare atât la intrarea, cât și la ieșirea din clădire.

Investiția se ridică la aproximativ 100.000 de euro și va fi suportată din bugetul propriu. „Siguranța trebuie să fie pe primul loc”, a declarat directorul instituției pentru Bihor Online.

Din luna septembrie, elevii Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea ar urma să fie identificați, la intrarea în școală, pe baza unui sistem de recunoaștere facială. Mai exact, intrarea în clădire se va face prin truncheți, unde atât elevii, cât și profesorii vor fi fotografiați. Măsura este menită să limiteze accesul în clădire al persoanelor neautorizate.

„Cea mai mare problemă pe care o are astăzi sistemul de învățământ este siguranța elevilor. Vedem peste tot în lume cazuri în care persoane neautorizate intră în școli și comit tot soiul de fapte nebunești. Îmi doresc să prevenim astfel de situații în școala noastră.

(…) Noul sistem ne va oferi control asupra persoanelor care intră în școală. Siguranța trebuie să fie pe primul loc”, a declarat, pentru sursa citată, Iulius Timar, directorul Colegiului Național „Onisifor Ghibu” din Oradea.

Mai mult,  sistemul de recunoaștere facială va permite ajustarea accesului în clădire conform orarului fiecărei clase“, spune direcțiunea.

Citește şi: A traversat cu mașina două pârtii pentru a-și duce bagajele la hotel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS